Gymoš: Praví prváci

53x
10. Marec 2016

Gymoš: Praví prváci

12714288_1135773236434363_1430737932_n.jpg

Prváci zo Spojenej školy Juraja Henischa

 

Príchod do novej školy nesie so sebou viacero zmien. Nové prostredie, spolužiaci a systém vyučovania môže mnohým spôsobiť problémy. Aby prechod medzi základnou školou a gymnáziom bol čo najjednoduchší, škola pre nich organizuje na začiatku školského roka zoznamovací výlet. Cieľom je spoznať ostatných spolužiakov a imatrikulovať nových študentov ako ďalších prvákov gymnázia. „Na začiatku som mala trochu zmiešané pocity. Mala som obavy najmä z toho, či tam bude pekne, lebo som na Majeri nikdy predtým nebola,“ hovorí o svojich pocitoch pred výletom prváčka Veronika Gažiová. Jej spolužiačka Michaela Kiššová ju dopĺňa: „Najviac som sa bála toho, že sme nepoznali prvákov z druhej triedy a nevedeli sme, či budeme dobrá partia a či si budeme mať s nimi čo povedať. Nakoniec to dopadlo výborne a celý výlet sme strávili spolu.“

Hneď po príchode na Slnečný majer sme sa začali zoznamovať s prostredím aj novými spolužiakmi. Voľný čas sme využili na rozhovory hlavne o tom, aké máme pocity z novej školy. Športovci využili priaznivé počasie a spolu s učiteľmi si schuti zahrali volejbal. Po obede nás čakala jazda na koňoch, pred ktorou sa ešte niektorí spolužiaci šli vyblázniť do bazéna, ktorý sme mali k dispozícii. Okolo štvrtej sme sa už tešili z jazdy na koni. Aj keď možno niektorí mali najskôr zmiešané pocity, nikto to nakoniec neľutoval. „Na koni som jazdila už predtým, takže som žiadne veľké obavy nemala a naplno som si to užila,“ hodnotí najväčšiu atrakciu Majera Michaela.

GYMOŠ logo.jpg

Počas večere nás učitelia oboznámili s priebehom imatrikulačného večera, na ktorý mali prísť aj riaditeľ školy Peter Dulenčin,  zástupkyňa riaditeľa Elena Friedrichová  a triedna učiteľka 1.G Iveta Paulovská. Keďže do imatrikulácie chýbala ešte asi hodina a  bolo stále horúco, pretože leto sa s nami lúčilo krásnym počasím, čas sme si skrátili oblievačkou.

O pol ôsmej sme sa stretli pred budovou a očakávali príchod riaditeľa školy a začiatok našej imatrikulácie. Po príchode riaditeľa, zástupkyne a učiteľky Paulovskej to prišlo. Koordinátor večera Branislav Boďo nám dal posledné inštrukcie a vstúpili sme do podzemia. Rozdelili sme sa podľa tried a zoradili podľa abecedy. Potom sme pomaly po jednom vykročil po vyznačenej ceste pripravenej zo sviečok k zástupkyni. Tá nám popriala všetko dobré do štúdia na gymnáziu a podala nám nápoj odvahy. Ten bol hodný svojho mena, o čom svedčali výrazy tváre niektorých študentov.

Následne každý z nás pokľakol pred riaditeľom a ten nás slávnostne pasoval za študentov gymnázia. „Celkovo tam bola veľmi príjemná atmosféra. Horiace sviečky a decentná hudba dodávali večeru nádych romantiky. Keď som po prvýkrát videla riaditeľa a ostatných učiteľov, vydýchla som si. Na začiatku som mala som trochu obavy, či nebudeme musieť robiť nejaké nepríjemné aktivity, ale našťastie boli moje obavy zbytočné“ spomína na imatrikulačný večer Veronika Gažiová. Na záver študent Oliver Desák prečítal za všetkých náš imatrikulačný sľub a imatrikulácia sa tým oficiálne skončila.

Záver večera vyplnili rozhovory na chatkách. Keďže bola jasná a teplá noc, niektorým sa dokonca podarilo zazrieť aj padajúce hviezdy. Ktovie, čo si pri tom želali? Snáď aby sme takýchto krásnych spoločných chvíľ počas štúdia zažili čo najviac.

(18:10, D. Hankovská, Gymoš)

 

RatH interier s.r.o.

http://ahoj.tv/firmy/detail/rath_interier_sro.html 

1012685_210888565727859_1823885008_n.png

Spoločnosť RatH interier, s. r. o. bola založená v roku 2008. Za dobu svojej existencie sa na trhu presadila v oblasti zariaďovania interiérov bytov, domov a kancelárií

988962_397724133710967_7347641505790421409_n.jpg

img_20141203_112125.jpg

p1000221.jpg

 rath 1.jpg

rath 2.jpg

Diskusia
Pridať komentár