Memoriál Tomáša Chmuroviča, rekordná účasť v histórii bardejovských turnajov

44x
30. Marec 2016

Memoriál Tomáša Chmuroviča prilákal množstvo ľudí

top.jpg

Spoločne zapózovali

 

V piatok 25.3.2016 sa pod záštitou klubu FoosForLife konal prvý ročník spomienkového turnaja s názvom Memoriál Tomáša Chmuroviča, ktorý zaujal miesto v priam až symbolickom Bianco cafe. 

Po krátkom príhovore nasledovala minúta ticha, počas ktorej si mohli všetci zaspomínať na ich najkrajšie spomienky s Tomášom a následne sa turnaj naplno rozbehol. To, že mal Tomáš mnoho priateľov sa odzrkadlilo aj na rekordnej účasti v histórii bardejovských stolnofutbalových turnajov z kategórie neoficiálnych, ktorá prekročila hranicu 50 účastníkov. Drvivá väčšina z nich sa prihlásila do hlavnej disciplíny - Losované dvojice, v ktorej sa žreb ozaj vydaril, pretože niečo ako "favorizovaná dvojica" bolo v ten deň neznámym pojmom.

Po tuhých bojoch sa nakoniec vykryštalizovali prvé tri priečky, pričom tretie miesto si vybojovala dvojica Martin Grobár a Milan Pituch, na druhom mieste sa umiestnili Lukáš Oravčík s Viliamom Litavcom a na najvyšší stupienok sa postavili Ján Fedor spolu s Branislavom Mačejovským. Turnaj bol v tomto bode na chvíľu prerušený tombolou, do ktorej vecné ceny venovali sponzori turnaja a ktorá bola príjemným a zábavným osviežením v tomto tuhom zápolení.

10616680_898499443513542_7501149812153426227_n.jpgĎalšia na programe bola veľmi populárna disciplína 2ball rollerball, ktorá sa hrá s dvoma loptami naraz a pri ktorej o dobrú zábavu nikdy nie je núdza. Táto disciplína bola vymyslená hlavne s úmyslom pobaviť a preto sa hráči na ňu vždy veľmi tešia, no aj tu však platí, že zvíťaziť v nej môže len ten najlepší.

Dvojíc bolo znovu neúrekom, no do finálových bojov sa mohlo dostať iba zopár z nich. Na treťom mieste sa umiestnila dvojica Radek Drda a Martin Grobár. Medzi najlepších patrila aj dvojica Juraj Čorba a Marek Minár, ktorá sa aj dostala do finále, no Juraj musel turnaj predčasne opustiť a tak im kontumačne ostalo druhé miesto. Prvé miesto nakoniec získal priam bezchybne hrajúci Ivan Dupej spolu s talentovaným juniorom Kevinom Šuťakom.

 FoosForLife nezabudli ani na mladých hráčov, ktorým pripravili ich vlastnú disciplínu s názvom juniorské dvojice. Na všetkých chlapcoch bol bádateľný značný progres od posledného turnaja a v sobotu podávali naozaj vynikajúce výkony. Konečnú tretiu priečku však obsadili Šimon Mihaľ a Marko Fodor, druhá bola dvojica Miroslav Ferenc a Marek Vrábeľ a najcennejší kov si so sebou vzali domov Patrik Ondek s Gerhardom Gerčákom. Najlepším juniorom turnaja sa stal skvele hrajúci Kevin Šuťak.

Vyvrcholením celého turnaja však bolo vyhlásenie najlepšieho hráča prvého ročníka Memoriálu Tomáša Chmuroviča. Súčet bodov z hlavných disciplín ukázal, že sa ním ozaj zaslúžene stal Branislav Mačejovský, ktorého meno bude vďaka prvému miestu v losovaných dvojiciach a štvrtému miestu v 2balle ako prvé figurovať na putovnom pohári Memoriálu Tomáša Chmuroviča.

Toto vyhlásenie bolo plné emócií a neubránilo sa ani zopár slzám. Celý turnaj by sa dal považovať za obrovský úspech a v mene tímu FoosForLife chceme pogratulovať víťazom a hlavne poďakovať sponzorom a partnerom turnaja pánovi primátorovi, mestu Bardejov a v neposlednom rade všetkým zúčastneným, že sa v takomto hojnom počte zišli uctiť si pamiatku nášho drahého priateľa a jednej z najväčších osobností nie len bardejovského, ale tiež slovenského stolného futbalu Tomáša Chmuroviča a veríme, že účasť na ďalších ročníkoch sa bude len zvyšovať.

(17:45, J. Fedor)

 

 

Reštaurácia Dolina

http://ahoj.tv/firmy/detail/restauracia_dolina.html

DSC07042.JPG

Profil firmy

 

12366319_1106819546027096_6842759724891510124_n.jpg

938
Diskusia
Pridať komentár