BARDEJOV kedysi a dnes - Školské triedy (1. časť)

506x
12. Jún 2016

Školské triedy v Bardejove

št 4.jpg

Siedmaci v školskom roku 1967-1968

 

Ferdinand Hažlinský sa venuje už niekoľko desaťročí fotografovaniu. Zaujala ho aj história Bardejova. V sedemdesiatych rokoch 20. storočia sa začal zaujímať o poštovú históriu a spôsoby prepravy poštových zásielok. Momentálne má v archíve niekoľko tisíc fotografií na tému „Bardejov kedysi a dnes“.

Zlom nastal v roku 2013. „Vtedy mi napadlo, že ľudia majú staré fotografie v albumoch a bola by škoda, ak by tam ostali a nedostali by sa na svetlo sveta. Založil som facebookovú skupinu Bardejov kedysi a dnes a na moje prekvapenie pribúdalo množstvo členov. Objavovali sa fotografie z rôznych období, rôznych žánrov. Ľudia mi fotografie posielajú, dávajú, najaktívnejší tam prispievajú a komentujú. A čo je krásne, že sa tam ľudia spoznajú, či už spolužiaci, alebo aj rodina. Mnoho ľudí ma stretne na ulici a poďakujú sa mi a tešia sa, že môžu spoznávať starý Bardejov – ako vyzerali ulice, časti mesta a podobne kedysi. Samozrejme, ak urobíte niekomu radosť, urobíte si ju aj sebe. A preto to robím,“ prezradil F. Hažlinský.

Ak niekto doma nájde starú fotografiu, má niekoľko možností, ako ju ukázať ostatným Bardejovčanom. Môže ju v papierovej forme doniesť F. Hažlinského, ktorý ju zoskenuje alebo prekopíruje. V digitálnej forme ju môže poslať mailom alebo do správy.

Nandy, ako prezívajú F. Hažlinského, si vedie aj archív, kde má zaevidované, kto je darcom alebo autorom fotografie. Tajným snom je v budúcnosti vydať knihu na tému „Bardejov kedysi a dnes“.

V tomto článku sme sa zamerali na školské triedy v minulosti. Dokážete nájsť seba, rodičov alebo známych? Fotografie do skupiny pridávali priamo Bardejovčania. Ak doma nájdete potobnú fotografiu, neváhajne a zašlite ju priamo F. Hažlinskému.

(19:45, j, Bardejov kedysi a dnes)

 

 

Našli ste poruchu svojho PC? Neváhajte nás kontaktovať - servis BERsiCOMP je tu pre vás!

http://ahoj.tv/firmy/detail/ber_si_comp.html 

Bersicomp.jpg

 

AB top.jpg

1017
Diskusia
Pridať komentár