Blog: Na hlavnej pošte ste si dnes počkali aj hodinu

73x
20. Jún 2016

Absurdné

pos.JPGOpäť, opäť a opäť.  Neuveriteľná situácia sa na hlavnej pošte v Bardejove na Dlhom rade opakuje takmer každý deň.  Úplne nezvládnutý stav, každý deň z pošty odchádzajú desiatky rozčúlených ľudí.  Ak nemusím, hlavnej pošte sa zďaleka vyhýbam. No občas potrebujem lať list alebo balík aj po 16.00 hod a keďže len jedna pošta v Bardejove berie zásielky a odosiela ich v deň podania do 17.00 (?), prídem aj na túto „modernú“  pobočku. 

Na tejto pošte funguje všetko zle! Ako vôbec začať? Uvediem len zopár príkladov.  Staršia pani čaká predomnou pri okienku asi 15 min, za ten čas pracovníčka vybaví troch ľudí. Staršia pani príde na rad, no pracovníčka pošty jej oznámi, že musí ísť k inému okienku. Pritom si chcela iba vybrať balík. Na okienku bolo napísané „univerzálne.“ Nechápala.

Príklad 2: Bol som pred týždňom podať list, zobrala mi ho pani v čase 17:28, že pôjde ešte dnes, prvou triedou posielal som. Hneď na druhý deň už o 17:00 list nemohol ísť. Na otázku, veď včera šiel takmer o pol šiestej, som odpoveď nedostal.

Ďalší príklad. Prídem na poštu, fungujú tri okienka na jednej strane, jedno okienko na druhej. Postavím sa k tomu, kde je najmenej ľudí.  Pri jednom stáli piati, pri druhom štyria a pri treťom dvaja. Dvaja ľudia predomnou, to hádam nebudem stáť dlho.  Prvý človek sa vybavil za 3 minúty, no ten ďalší (predomnou) začal vybavovať: najprv poslal niečo obyčajne, potom na dobierku, mal zle vypísaný lístok, musel odznova, tak to mal zle zabalené, tak spolu s pani prebaľovali. Napokon jej to aj tak nešlo zobrať, no po ďalších troch minútach prišla kolegyňa na pomoc, podarilo sa. Nasledovalo prevzatie balíka, hľadala ho asi 5-6 minút. Potom platba šeku, už aj s občianskym, ktorý sa zázračne v kabelke stratil. No aby to nebolo všetko, mladší muž si chcel kúpiť SIM kartu, vypisovanie tlačiva zabralo ďalších cca. 7 minút. Ešte samozrejme žreby.  Jeden človek stal pri okienku cca. 25 minút!

Samozrejme, ak by som sa postavil tam, kde boli piati, vybavil by som sa skôr.  Prečo na pošte nie sú lístočky, poradovník?  Banka, pošta, mobilný operátor, herňa a mnoho iných aktivít sa dá vybaviť pri jednom „univerzálnom“ okienku. 

Dnes som čakal v rade približne tri štvrte hodinu a čo som počúval ľudí, tak tí tam stáli ešte asi aj dlhšie. Chaos. Iné slovo mi nenapadá. A to nevravím s nedoručovaním zásielok alebo s parkovaním.  Alebo s podlahou, na ktorej sa šmýka, ak prší alebo sneží.

Na hlavnú poštu preto neodporúčam chodiť. Aké sú vaše skúsenosti? Určite mi dáte zapravdu.

(17:50, J. Fellegi) * Redakcia do blogov nezasahuje, ani sa s príspevkami nijako nestotožňuje

 

Noviny

http://www.bardejovizie.sk/noviny.html

AHOJBARDEJOVIZIE noviny.jpg

 

Sledujte tiež

 

AB top.jpg

Diskusia
Pridať komentár