Bardejov predáva pozemky za symbolické ceny

823x
28. Jún 2016

Blog: Keď som prišiel po dlhom čase, cítil som sa nepríjemne

13466436_1074586052612643_3707736024360520338_n.jpgPo uverejnení článku v bardejovskom Korzári som sa rozhodol napísať niečo o miestnej politike, ktorá je naozaj táka "in"... Keď som bol tentokrát na mestskom zastupiteľstve, tak tu som mohol spoznať aroganciu, či demagógiu, ako to prizvukovali niektorí poslanci MZ, no ani náš primátor Boris Hanuščák, familiárne nazvaný "Ňaňo" sa nenechal zahanbiť, a pri každej príležitosti skákal do reči iným poslancom, či aktívnym obyvateľom. Ešte dobre, že skákal do reči a nie do úsmevu...

No ale poďme k tomu, čo ma prinútilo ako Róma písať o dianí v Bardejove a na XIII. zasadnutí MZ. Keď som prišiel po dlhom čase, cítil som sa nepríjemne, pohľady niektorých z prítomných na zasadnutí boli ako osy, ktoré útočia na svoju obeť, ktorá im napadla ich hniezdo. Za ich akože medovými pohľadmi som však videl pohŕdanie, že som Róm, pohľady pani Kučovej neboli iné, ale o tejto "dáme" neskôr...

Na zasadnutí sa preberalo veľa tém, jedna téma však zdvihla vlnu emócií aj priamo na zasadnutí, téma, odpredaj budovy, ktorú každý v Bardejove familiárne nazýva "CVČ". Cena za túto budovu, alebo skôr lukratívny pozemok, ktorý sa nachádza prakticky v centre mesta, bola určená zaokrúhlene na 200 tisíc eur, aby som bol presnejší, tak 184 tisíc + 10 % .Toto je stanovená cena takzvanými "odborníkmi", ktorých máme v meste dostatok, nemôžeme sa preto ani my Bardejovčania sťažovať, že by Bardejov nebol dostatočne ocenený, u nás totiž ak ste niečí kamarát si dokážete lukratívnu časť Bardejova kúpiť za pár drobných.

Napíšem to úprimne, z tejto témy a jej rozoberania na MZ mi bolo na "grc"... Centrum voľného času dobre slúžilo niekoľkým generáciám detí v Bardejove. Za posledných 15 rokov sa do budovy "CVC" neinvestovalo ani  euro, samozrejme, že tým pádom budova schátrala a však neschátral pozemok, na ktorom budova stojí. Mesto sa rozhodlo odpredať pozemok aj budovu spoločnosti Xawax spol.s.r.o, majiteľom spoločnosti je pán Bartoš. Pán Ondrej Bartoš figuruje podľa obchodného registra v troch firmách, a to XAWAX práca direct, s.r.o. XAWAX, spol. s r.o. a XAWAX Real s.r.o. Zaujímavým je pre mňa zistenie, že XAWAX Real.s.r.o za minulý rok vykazuje stratu, pričom pán Bartoš veselo odkupuje v Bardejove lukratívne pozemky. Pán Bartoš veselo odkupuje za "symbolické" ceny, "symbolicky" sľubuje, Ňaňko sa raduje, a my občania ako teliatka pozeráme na nedostavané stavby, nedokončené polyfunkčné centrum, ale za to má pán Bartoš dokonale dokončený svoj dom, čo zrejme bolo v jeho prípade aj prioritou. 


Zhodou okolností môžem napísať, že kvôli pánovi Bartošovi mesto Bardejov takmer prišlo o status svetového dedičstva UNESCO. Chceli nám ho vziať kvôli neslávnej modernej pošte, ktorá mala byť súčasťou polyfunkčného objektu, na vrchu ktorého mala byť kaviareň s výhľadom na centrum mesta. Mimochodom ísť na hlavnú poštu je "trest boží", prečo? Nedávno som dostal zásielku a kým som si zásielku na pošte vyzdvihol, trvalo to takmer 2 hodiny, tak sa poskytujú služby občanom na tejto pošte.

 

Čítajte tiež

http://ahoj.tv/clanok/blog_na_hlavnej_poste_ste_si_dnes_pockali_aj_hodinu.html 

 

Po mojom výstupe sa zaznel smiech aj potlesk, žiaľ, smiech zaznel aj z úst "dámy", o ktorej som si myslel, že už nemôže hlbšie klesnúť v mojich očiach, ako klesla. Táto "dáma", zrejme pri ktorej mene a priezvisku by som si mal pokľaknúť, pochopíte neskôr prečo, mi súkromne po mojom výstupe na zasadnutí mestského zastupiteľstva, kde som okrem iného povedal, že v Bardejove sa stráca naša slovenská kultúra, povedala "Vy sa nestarajte do našej kultúry, ale radšej sa starajte o to, aby ste nemal pred bytom bordel"...
Chcem ubezpečiť pani Evu Kučovú, že pred mojím bytom si môže sadnúť na zem a zo zeme jesť, lebo ja nie som špinavý cigán, ale som Róm, som hrdý Róm, som bloger, mám svoje názory a nikdy sa nenechám od "dámy" ako je pani Kučová urážať, ponižovať len preto, že je plná ľahkého rasizmu, intolerancie a predsudkov. Ako takáto žena plná pýchy, nadradenosti a prízemných mravov môže zastávať funkciu poslankyne mestského zastupiteľstva. Ja by som si túto "dámu" po roztržke na sociálnej sieti vedel predstaviť ako sekretárku pána Kotlebu, a keďže je staršia aj Hitlerových detí, ale žiaľ nemal ich, tak aspoň sedí na mestskom zastupiteľstve. Priznávam, že i ja som sa nechal uniesť emóciami na sociálnej sieti, ale pri následujúcom komentári by ste inak zrejme nereagovali ani vy...
 
"Eva Kučová: Pre vás by to mala byť pocta, že vás oslovujem menom, nerobím to často, , ja som o vás nepovedala, že ste potkan, naopak, vyzývam vás, aby ste písali práve o tom, ako skultúrnite svojich ľudí"  
 
Nechápem prečo by mala byť pre mňa pocta, že ma "pani" Kučová oslovuje menom, ako by ma chcela osloviť neger, príživník, asociál??! V poriadku nech ma "pani" Kučová osloví ako jej srdce hovorí, no ja som Štefan Dreveňák, narodil som sa ako Štefan Dreveňák a zomriem ako Štefan Dreveňák. No je veľmi smutné, že v tejto zemi hnijú kosti mojich predkov, ako aj predkov "pani" Kučovej, prečo však ja sa mám v tejto zemi cítiť ako cudzinec? Len preto, že Hitlerovský odkaz predsudkov, rasizmu, intolerancie prežil v mnohých v tejto krajine, aj v srdci pani Kučovej? 
 
Ja som bloger, pani Kučovej cez môj blog odkazujem, že mne nemusí radiť o čom mám písať, ja viem o čom mám písať, budem písať o takých ľuďoch ako je pani Kučová, pán Bartoš, náš primátor "Ňaňko", pretože takýto ľudia poukazujú na nás Rómov, ale pritom my Rómovia z Poštárky sme slušnejší, hoci aj chudobnejší ako menovaní ľudia a im podobní, ktorí sedia na stoličkách mestského zastupiteľstva a doslova za "symbolické" 1 euro rozpredávajú mestský majetok, ktorý ma stotisícové hodnoty. Čo je o oproti tomu napríklad fúrik dreva na zimu?!! 
 
(18:45, Š. Dreveňák, redakcia1.blogspot.sk)  * Redakcia do blogov nezasahuje, ani sa s príspevkami nijako nestotožňuje
 
uspes firmy.jpg
Diskusia
Pridať komentár