Obrázky sú tlačené na špeciálnej tlačiarni plnenej jedlým atramentom

377x
18. Október 2016

Sladké mámenie

14753900_638763092958324_622528929772906845_o.jpg

Mucko sa nachádza na Hurbanovej ulici

 

„Dcéra dostala tortu od babičky z Topoľčian s jedlým obrázkom, tento nápad sa mi zapáčil a rozhodol som sa, že skúsim takéto obrázky tlačiť,“ hovorí o začiatkoch svojho podnikania majiteľ predajne cukrárenských pomôcok Mucko Václav Semanišin

„Najskôr sme len chceli s manželkou doma tlačiť jedlé obrázky. Potom sa k tomu pridala myšlienka e-shopu, a nakoniec som zistil, že takýto obchod v Bardejove ani v jeho blízkom okolí ešte nie je, tak som sa rozhodol, že otvoríme kamennú predajňu.“

GYMOŠ logo.jpgObchod sa nachádza na Hurbanovej 15 v Bardejove a funguje už približne tri mesiace. Špecializuje sa hlavne na jedlú tlač obrázkov, fotiek, ktoré môžu zákazníci poslať e-mailom alebo na facebookovú stránku, prípadne ich osobne priniesť na USB kľúči.

„Musí to byť však kvalitná fotografia s čo najlepším rozlíšením, aby bol obrázok viditeľný. Treba si uvedomiť, že staré, alebo nekvalitné fotografie môžu byť po vytlačení, najmä ak to je na väčší formát, rozmazané. Ak zákazník nemá vlastný obrázok, dokážeme mu ho bez problémov nájsť na internete. Podľa želania zákazníka to vieme vytlačiť na jedlú škrobovú oblátku, tenkú alebo hrubšiu, alebo na fondán, v rôznych tvaroch ako kruh, srdce alebo obdĺžnik. Najväčší obrázok, ktorý vieme vytlačiť, je vo formáte A4,“ dáva do pozornosti zákazníkom Semanišin.

„Obrázky sú tlačené na špeciálnej tlačiarni plnenej jedlým atramentom. Všetky fotografie sú plne farebné. Tlačíme ich takmer okamžite, napríklad poobede si objednáte obrázok na našej webovej stránke www.jedleobrazky.sk a ráno si ho môžete vyzdvihnúť v našej predajni. Obrázok je možné objednať aj na našej stránke a my vám ho pošleme poštou kdekoľvek na Slovensku.“

No Mucko neponúka len tlač obrázkov. V kamennej predajni môžete nájsť poťahovacie a modelovacie hmoty ako napríklad marcipán, fondány, cukrové hmoty v rôznych gramážach, krémy, polevy, plnky, čokolády, farby. Všetko sú to kvalitné výrobky z Ameriky, Talianska aj Belgicka. Zákazník tu nájde aj formy na pečenie, na muffiny alebo na makrónky, ktoré sú na Slovensku novinkou a určite ich popularita v blízkej budúcnosti ešte narastie. „Je otázkou času, kedy sa z makroniek stane hit aj na východnom Slovensku,“ je presvedčený Semanišin.

„Očakávali sme, že najväčšiu skupinu našich zákazníkov budú tvoriť profesionálni cukrári a pekári, no neskôr sme zistili, že najčastejšie predajňu navštevujú domáce gazdinky, pretože ich je oveľa viac. Množstvo žien doma pečie často až štyri, päť tort za týždeň a náš tovar potrebujú prakticky dennodenne. Samozrejme nezabúdame ani na ostatných potencionálnych zákazníkov a dúfame, že časom oslovíme aj spomínaných cukrárov a pekárov."

Momentálne je jedinou predavačkou v obchode Nikola Gaľanová. S obsluhou zákazníkov nemá žiadny problém, pretože ešte donedávna pracovala na tenisových kurtoch hotela Bellevue, ktorých majiteľom je, rovnako ako predajne Mucko, Václav Semanišin. „Najčastejšie sa zákazníčky pýtajú na farby, ako tmavnú, ako sa používajú hmoty, či stvrdnú, či sa s nimi dá modelovať. Taktiež zákazníkom veľmi rada pomôžem aj pri zháňaní nových vecí, ktoré v kamennej predajni síce nemáme, ale na internete ich nájdu,“ hovorí Gaľanová.

(21:20, Gymoš, D. Hankovská)

 

Predajňa s cukrárskymi potrebami a pomôckami

 http://ahoj.tv/firmy/detail/mucko_html

mucko logo-02.jpg

Diskusia
Pridať komentár