Oficiálne prváci

50x
28. Október 2016

Slávnostná imatrikulácia študentov Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove

Viktória Sosňáková.JPG

Imatrikulácia na úrade

 

V živote človeka sú chvíle, na ktoré bude spomínať s nostalgiou a úprimnou radosťou. K takýmto okamihom patril určite deň 24. október 2016, v ktorom sa konala slávnostná imatrikulácia študentov prvých ročníkov odborov: grafik digitálnych médií, biotechnológia a farmakológia a sociálno-výchovný pracovník zo Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove.

Lucia Gvozdiaková.JPGObradnú sieň Mestského úradu v Bardejove zaplnili  dievčatá a chlapci, ktorí z rúk triednych učiteľov PaedDr. Vincenta Bujňáka, Mgr. Viery Kissovej, majstra OV Bc. Jozefa Jurčáka, riaditeľky RNDr. Evy Kurnátovej, PhD. a  poslankyne Mgr. Evy Kučovej prevzali  imatrikulačné listy a zároveň sa podpísali do pamätnej knihy mesta.

Záver sme si dovolili spestriť nezvyčajným programom, v ktorom žiačka I.C triedy odboru grafik digitálnych médií - Klaudia Kunáková, umeleckým menom KlaudiSS, zo svojho bohatého repertoáru zarapovala v závere slávnosti dve pesničky: Všetko inak a Očami. Aj takýmto spôsobom sa dá  spojiť  dôstojnosť a modernosť. Starší spolužiaci z odboru grafik digitálnych médií to všetko zaznamenali kamerou a zvečnili fotoaparátom. Ako povedal jeden z imatrikulovaných: „Až teraz som si uvedomil, že som žiakom strednej školy a môj sen o vysokej škole  sa začína napĺňať “.

(20:30, R. Bilaninová) 

 

Spojená škola, Štefánikova

7661 M  sociálno-výchovný pracovník

Odbor sociálno – výchovný pracovník je určený žiakom, ktorí vnímajú problémy ostatných, uvedomujú si, že niektorí ľudia potrebujú pomoc viac ako iní, svoju budúcnosť chcú spojiť s pomáhaním ľuďom, ktorí to potrebujú. V tomto štvorročnom odbore žiaci získajú vedomosti a zručnosti, ktoré využijú pri práci v zariadeniach sociálnej starostlivosti, akými sú detské domovy, domovy dôchodcov, domovy sociálnych služieb, krízové centrá a úrady práce sociálnych vecí a rodiny. Uplatniť sa môžu tiež vo výchovných zariadeniach typu- mládežnícke kluby, centrá voľného času a.i. Po skončení štúdia môžu pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu v odboroch: sociálna práca, pedagogika, špeciálna pedagogika, psychológia, sociológia, masmediálna komunikácia alebo sa uplatniť v praxi.

SŠŠpoločná.JPG

Diskusia
Pridať komentár