Bardejov sa môže pochváliť svojou športovou históriou

29x
04. December 2016

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 2/2016

Sieň slávy

Sieň slávy by sa mohla nachádzať v športovej hale.JPGBardejov sa môže pochváliť svojou športovou históriou.  Myslí si to tréner Ľubomír Dudinský. 

Prišli ste s nápadom vytvoriť v Bardejove sieň slávy. Ako by mala vyzerať?

Máme tu úspešného futbalistu, Bombu. Máme tu basketbalistku Kalistovú. V atletike Reviľákovú, Savčinského a ďalších. Podľa mňa by nemal byť problém, aby sa takáto sieň slávy urobila a už je načase, aby sme v meste takúto sieň slávy mali.

Problém by nemal byť ani s priestorom. Ideálny priestor je samotná športová hala. Je tam dostatok priestoru, ktorý by sa dal využiť na takýto účel. V hale sa vždy niečo deje. Konajú sa tam športové, kultúrne, politické či spoločenské podujatia.

 

Boli by v nej nejaké kategórie?

Mohlo by sa to robiť v rámci jednotlivých druhov športu, napr. oddelenie futbalu, oddelenie halových športov, alebo iných športov. Boli by tam osoby, ktoré sa mimoriadne pričinili o rozvoj športu, ale nielen oni, ale aj napríklad tréneri. Každý rok by mohlo pribudnúť niekoľko mien. Išlo by o históriu, čiže mohlo by byť aj oddelenie histórie bardejovského športu a potom by mohlo byť také, kde by sa to robilo, že každý rok by tam niekto dostal.

 

Kto by mal športovcov do tejto siene vyberať?

Myslím si, že by to mohla vyberať komisia, ktorá by rozhodovala aj o ankete. Mohla by mať aj túto funkciu. S tým by nemal byť problém. Klub by si stále niekoho určil a už by to bolo na komisii, ako by za športovca hlasovali. Do hlasovania by mohla byť zapojená aj verejnosť. Bardejovčania si zaslúžia, aby sa mohli na ankete podieľať.

(19:55, red)

 

Moderná Gymnastika 1.jpeg

Diskusia
Pridať komentár