Vyšlo posledné tohtoročné číslo našich novín

23x
21. December 2016

Milí Bardejovčania,

noviny 5-2016.JPGkoniec roka je väčšinou príležitosť zamyslieť sa nad uplynulým obdobím a taktiež možnosť pozrieť sa do budúcnosti.  V tomto roku sme vydali 5 čísel novín Ahoj Bardejovízie, v ktorých sme sa pokúsili priblížiť rôzne aspekty života v meste.

Našou ambíciou je pokračovať v tomto úsilí aj v budúcom roku a postupne informáciami a pohľadmi na dané témy obohacovať obyvateľov Bardejova.

Prvé číslo bolo zamerané na situáciu v školstve, v druhom sme ponúkli priestor športovcom. Tretie číslo patrilo kultúre v Bardejove a vo štvrtom sme odprezentovali občianske združenia. V tomto čísle, ktoré je distribuované do poštových schránok v Bardejove v týchto dňoch, sme sa zamerali na duchovný rozmer života, ktorý neodmyliteľne patrí k odkazu Vianoc. 

V novinách nájdete podrobný rozpis bohoslužieb počas vianočných sviatkov, článok o tom, ako jednotlivé farnosti trávia Vianoce, pozreli sme sa aj na zbierku Saleziánske kilo. Na piatej strane si môžete prečítať pohľad kaplána Tomáša Svata na blížiace sa sviatky, na ďalšej strane sa dozviete, prečo psíka pod stromček áno a prečo nie.

V poslednom tohtoročnom čísle nájdete aj novoročné SMS-ky, ktoré môžete zaslať svojim blízkym prvého januára. Článok na tému Vianoce napísal aj farár Florián Potočňák. Utekáme pred realitou života – názov článku na strane sedem. V ankete zistíte, koľko na darčeky utratia Bardejovčania. Na dvojstrane nechýbajú rozsiahle články o židovských sviatkoch a o bardejovskej synagóge.  Postreh k Vianociam zaslala aj študentka Denisa Miková.

V piatom čísle sme sa opäť vrátili k lokálnej konferencii Vízie pre Bardejov, A. Starinského sme vyspovedali na tému odpady v Bardejove, v novinách sa dozviete aj to, že protipovodňové opatrenia na rieke Topľa budú pokračovať.

Aj keď si to možno mnohí neuvedomujeme, máme možnosť žiť  v jednom z najkrajších miest nie len na Slovensku, ale aj v rámci svetového merítka. Kvalitu mesta však netvoria budovy a stavby, ale ľudia, ktorí v ňom žijú a ich kvalita vzťahov.

Práve vo vianočnom období máme príležitosť sa zamyslieť nad tým, čo je pre nás a naše rodiny skutočne dôležité. Za realizačný kolektív, ktorý vám prináša tieto noviny, prajeme všetkým Bardejovčanom príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa rodinnej pohody, šťastný a úspešný rok 2017.

Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli svojimi myšlienkami a úvahami do tohto čísla, ako aj do minulých vydaní novín v roku 2016.

(21:25, red)

 

pozdrav ahojbardejov.jpg

Diskusia
Pridať komentár