Vznikol nový propagačný film „REGIÓN ŠARIŠ BARDEJOV A OKOLIE“

189x
19. Január 2017

Bardejov a okolie sa zviditeľňujú a zvyšujú návštevnosť

film bardejov (4).jpgOblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ - Bardejov pokračuje aj v roku 2017 v propagačných aktivitách na zvýšenie návštevnosti tohto regiónu.

V galérii Poľsko-slovenského domu (KTC) na Radničnom námestí 12.1.2017 slávnostne uviedli nový propagačný film „REGIÓN ŠARIŠ BARDEJOV A OKOLIE“, ktorý vytvorila Bardejovská televízna spoločnosť, s. r. o.   

Tento propagačný film bude prezentovaný v dňoch 26.1. - 29.1.2017 aj na 23. medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v bratislavskej Inchebe. Hostia si ho nájdu aj v turistických infocentrách okresu Bardejov a bude propagovaný aj v hotelových infokanáloch, spoločenských priestoroch a na recepciách v Bardejovských kúpeľoch v hoteloch Alexander, Ozón a Astória a na kolonáde. V meste Bardejov bude k dispozícii v Hoteli pod Bránou. Informoval o tom riaditeľ OOCR „Šariš“ – Bardejov Radomír Jančošek.

,,Na propagačnom DVD REGIÓN ŠARIŠ BARDEJOV A OKOLIE sa Bardejovskej televízii podarilo zachytiť najkrajšie miesta nášho regiónu. V celkovej dĺžke 6 minút sú na DVD spolu 3 propagačné snímky, z ktorých každá trvá 2 minúty. Zachytené sú na nich Bardejov, Bardejovské kúpele a pamiatky - drevené kostolíky, bazilika sv. Egídia, skanzen, radnica, múzeum... Propagačný film dobre zapadá do mozaiky publikácií, aktivít a podujatí, ktoré vytvárajú informačný mix a majú prilákať do nášho regiónu ďalších turistov,“ konštatoval R. Jančošek.

 

OOCR „ŠARIŠ“ – Bardejov vlani na podporu cestovného ruchu vydala publikácie Bardejov – Turistický sprievodca, ktorá propagovala región a je stále návštevníkom k dispozícii zdarma a Bardejov – Obrazový sprievodca mestom a okolím. Distribučnými miestami sú zariadenia jej členov. Zakladateľmi sú mesto Bardejov a dva podnikateľské subjekty – BARDEJOVSKÉ KÚPELE, a. s. a ADRIÁN LOZÁK, s. r. o.

Okrem toho OOCR zorganizovala v minulom roku aj infocestu pre poľských, českých a slovenských záujemcov zaoberajúcich sa cestovným ruchom.  Značnú publicitu pre región zabezpečila aj PR kampaňou v SR a ČR hlavne na internete. V Poľsku to bola zas billboardová kampaň. V blízkosti najnavštevovanejších poľských kúpeľov Krynica boli umiestnené dva veľkoplošné plagáty propagujúce najatraktívnejšie lákadlá regiónu - Bardejovské Kúpele a mesto UNESCO Bardejov.

 

Okrem priamej propagácie regiónu vyvíjala OOCR aj ďalšie aktivity na zatraktívnenie regiónu. Od júla 2016 v centre Bardejovských Kúpeľov, pred strediskom obchodu a služieb, pribudla nová oddychová a športová zóna určená pre najmenších turistov a rodiny s deťmi. V okolí Bardejovských Kúpeľov dokončili v decembri 2016 druhú etapu liečivých singletrackov – čo je v podstate ďalšia nová turistická trať pre cyklistov a peších. Nová trasa nesie názov Napoleon, podľa jedného z prameňov v Bardejovských kúpeľoch a aj pojem „liečivé singletracky“ naznačuje väzbu na kúpele. Oficiálne bude trasa Napoleon otvorená až na jar, ale verejnosť ju využíva už teraz.

 

 

Kyslíková cesta

Vlani v októbri bola dokončená a verejnosti sprístupnená aj ďalšia atrakcia v regióne, ktorou je Kyslíková cesta Mihaľov-Bardejov. Severovýchod Slovenska sa tak stal pre turistov ešte atraktívnejším.

OOCR „Šariš“ - Bardejov funguje už 4 roky. Jej cieľom je zvýšiť návštevnosť Bardejova a okolia prostredníctvom aktívnej spolupráce členov a ďalších subjektov v cestovnom ruchu, skvalitňovaním marketingu, vzdelávania, propagácie, rozširovaním produktov a služieb.  Ťahákom turizmu sú dve najatraktívnejšie lokality horného Šariša - historické mesto Bardejov, ktoré je zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO a jedny z najkrajších a najobľúbenejších kúpeľov na Slovensku - Bardejovské kúpele, a. s. Severovýchod Slovenska má čo ponúknuť nielen v lete, ale aj v zime. Mimoriadne obľúbené sú wellness zariadenia v Bardejovských kúpeľoch, a.s., alebo si návštevníci môžu pozrieť skvosty gotiky a renesancie v centre Bardejova, alebo od minulého roka aj sochu kata. Poteší ich aj pestrá regionálna kuchyňa a ďalšie atrakcie.

(19:00, red, video: KTC Bardejov)

SuperCentrum Bardejov január 17.jpg

1175
Diskusia
Pridať komentár