V rytme funku

24x
22. Január 2017

Gymoš: V rytme funku

gymoš 22117.jpg

 P.S. Funk Unit postupne dostávali divákov do tej správnej nálady

 

K vydarenejším akciám v Bardejove v decembri určite patril koncert funkovej kapely P.S. Funk Unit, ktorý svojim návštevníkom ponúkol the Time´s Pub.

Najväčšou pýchou Bardejova je bezpochyby jeho historické centrum. Láka nielen turistov, ktorí do mesta prichádzajú, ale aj obyvateľov mesta. Tí mladí prichádzajú prevažne kvôli početným kaviarňam, pubom či barom, ktoré ožívajú najmä po zotmení. Jedným z nich je aj the Time´s Pub. Medzi žiakmi školy sa teší veľkej popularite, čoho dôkazom je aj to, že si ho tohtoroční štvrtáci zvolili pre natáčanie svojho únosu triednej knihy.

V Timese, ako ho študenti nazývajú, sa hneď po príchode ocitnete o pár desiatok rokov späť. Dýcha to tu históriou, dobovým nábytkom a priateľskou atmosférou. A práve tu sa v prvý piatkový večer v poslednom mesiaci v roku uskutočnil koncert milovníkov funkovej hudby. Hlavným magnetom bola kapela P.S. Funk Unit, ktorá pred divákov vystúpila vo večerných hodinách.

„V Timese sa nám hralo fajn, je to moja domáca pôda a super podnik. My ako kapela sme si koncert užili a myslím, že aj ľudia sa bavili. GYMOŠ logo.jpgMožno viacerí zo začiatku nevedeli, ako reagovať na niečo také, čo tam prišlo, ale postupom času si už tí, čo naše skladby poznali, spievali texty, a tí, ktorí nie, sa začínali čoraz viac hýbať v rytme,“ hodnotí koncert člen kapely, saxofonista Miloš Kostár. Ako to už pri podobných koncertoch býva, nálada postupne gradovala, čo potvrdzuje aj Kostár:

„Náš prvý set bol v pohode, no druhý sa posunul omnoho vyššie, ľudia sa viac uvoľnili a nebáli sa prejaviť radosť.“ Aj keď, ako sám priznáva, maličkú chybičku krásy to malo: „Je škoda, že tam nie je viac priestoru na tanec, mohlo to byť naozaj vynikajúce.“

K pozitívnym ohlasom, a nebolo ich málo, sa pridáva aj štvrták z gymnázia pri Spojenej škole Juraja Henischa Róbert Mariňák, ktorý si spolu so svojimi spolužiakmi tento koncert naozaj vychutnali. „Tento koncert v mojom obľúbenom bare bol pre mňa zážitkom. Aj napriek tomu, že nie som obdivovateľom tohto štýlu hudby a nevyhľadávam ju, bola to pre mňa nová, a musím priznať, že veľmi príjemná skúsenosť. Takže celkovo musím povedať, že koncert bol skvelý a aj vďaka mojim priateľom som si ho užil,“ neskrýva svoje nadšenie.

Vystúpenie kapely bolo novinkou pre mnohých zákazníkov a možno aj preto boli zo začiatku hanbliví a neprejavovali svoje nadšenie. Našťastie nechtiac situáciu odľahčil spevák a spoluzakladateľ kapely Bohuš Hajduch, ktorý keď chcel poukázať na to, že vidí, ako návštevníci baru majú znaky miniatúrnych pohybov, zahlásil: „Telá sa vám hýbu, ale nestoja.“

Táto perla ducha prinútila hostí uvoľniť sa, nejednému roztiahla kútiky úst do úsmevu a určite aj vďaka tomu sa viac osmelili a ich pohyby sa začali približovať k tanečným. O hanblivosti sa však nedá hovoriť pri spomínanom skvelom spevákovi päťčlennej skupiny. Ten sa dokázal uvoľniť až natoľko, že sa v istom momente začal váľať po parkete. Samozrejme pri tom nezabudol spievať. Na jeho špecifické vyjadrenie každý najskôr reagoval s prekvapením, no nakoniec to prispelo k tomu, aby sa nálada rozprúdila a nabralo to ten správny smer. Ľudia sa zabávali, spievali a niektorí tancovali. 

Na záver tohto vydareného koncertu si dokonca na bicích zahral aj majiteľ podniku. Tak tomuto sa vraví vydarený večer!

(18:50, M. Fröhlichová, foto: R. Kostárová)

 

steakhouse (1).jpg

Diskusia
Pridať komentár