Do Bardejova zavítal primátor Trenčína Richard Rybníček

52x
11. Február 2017

ahoj reklama február 17.jpg

 

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 4/2016

Inšpiratívny aj Bardejov

Reportáž

 

O procese územného spravovania mesta Trenčín hovoril hneď v prvý deň Richard Rybníček. V krajine, kde sa dlhodobo zo strany samosprávy organizuje iba niekoľko architektonických súťaží ročne, sa mesto Trenčín podujalo zorganizovať medzinárodnú urbanistickú súťaž Trenčín – mesto na rieke.

Na konferencii v Bardejove sa s návštevníkmi podelil o svoje skúsenosti s územným plánovaním a predstavil svoju víziu spravovania mesta. „Som naozaj vďačný, že si ľudia v Bardejove všimli projekt Trenčín Si Ty a pozvali ma, ako primátora, odprezentovať tento projekt, ktorý v prvom rade pripravili odborníci, ktorí rozumejú urbanizmu a architektúre. Väčšinou neexistuje silná politická podpora zo strany primátora a vedenia mesta, preto sa odborníkom na tieto témy pracuje ťažšie a v tomto prípade vyhráva práve politika nad odbornosťou,“ prezradil R. Rybníček a uviedol, že v Bardejove ako politik predstavuje tento projekt vôbec prvýkrát.

Na konferencii ďalej informoval, že osobne ho inšpirovalo aj mesto na severovýchode Slovenska.

„Bardejov je krásne historické mesto, má nádherne zrekonštruované centrum mesta a má aj celkom dobre prepracovaný marketing a prezentáciu svojho mesta v zahraničí. Myslím si, že má aj veľa turistov a je to aj veľmi známe mesto. Z tohto pohľadu si myslím, že predať sa v konkurencii mnohých miest v Európe, kde je veľa krásnych miest, nie je jednoduché. Práve v tomto smere je pre mňa Bardejov inšpirujúci. Dokáže svoju históriu prezentovať tak, že tu má dosť turistov, aspoň čo mám informácie. Je to veľmi obľúbená turistická destinácia pre mnohých ľudí a práve tým je Bardejov výnimočný,“ dodal Rybníček.

(15:30, red)

 

rybia farma 2017 - web.jpg

Diskusia
Pridať komentár