Oplatilo sa

21x
15. Február 2017

Gymoš: Oplatilo sa

gymos2.jpg

Budúcich žiakov odbornej školy zaujal najme zváračský trenažér

 

Deň otvorených dverí sa aj tento školský rok vydaril a dverami školy prešla hromada deviatakov. Škola  sa postarala nielen o informácie a prednášky, ale hlavne o zaujímavý program v nádeji, že aj touto formou priláka množstvo študentov

Po dlhej a náročnej príprave čakal na konci októbra na učiteľov aj žiakov školy deň plný zábavy. Žiaci základných škôl sa oboznámili s priestormi a ponukami štúdia na našej škole. Ukážka najvýznamnejších úspechov, priestorov výučby, aktivít a našich prác im snáď pomôže uľahčiť výber strednej školy.

Už od rána množstvo žiakov základných škôl prechádzalo dverami školy, kde ich už tradične v rytme modernej hudby vítali študenti Rádia Gymoš. Oproti minulým rokom sa nezmenil ani program vo vestibule školy, ktorým sa niesli tóny ľudových piesní. Spolu s tancom ich v tradičných slovenských krojoch predviedol folklórny súbor. Hneď potom návštevníkom boli pridelení študenti školy, ktorí deviatakov ako sprievodcovia previedli celou budovou.

Celá prehliadka školy začínala v aule, kde im dievčatá druhého ročníka poskytli všeobecné informácie o gymnáziu aj strednej odbornej škole. Budúcich študentov najviac zaujímal zahraničný projekt Comenius, ktorého sa naša škola pravidelne zúčastňuje. Ide o výmenný pobyt, vďaka ktorému si študenti môžu zdokonaliť svoje jazykové znalosti.

GYMOŠ logo.jpg

O zaujímavú prezentáciu sa postarali redaktori Rádia Gymoš, ktorí spolu s dvoma nadanými gitaristami vytvorili príjemnú atmosféru. Tá, dúfame, presvedčila všetkých, ktorí by svoj život chceli spojiť s médiami. O to viac, že na škole začala fungovať Televízia Gymoš. Jej vysielanie si deviataci mohli pozrieť v samostatnej učebni.

Veselo bolo aj v učebni chémie. Tohtoročné maturantky ukazovali rôzne pokusy, ktoré určite zaujali žiakov viac ako teoretické poznatky. Deviataci mali možnosť pri nich asistovať, a aj keď na prvý pohľad vyzerali zložito, nakoniec sa všetky podarili a žiaci ani učebňa neutrpeli žiadne škody.

Nemenej zaujímavou bola učebňa ruského jazyka, kde študenti prvého a štvrtého ročníka naučili žiakov základné fakty o Rusku. V následnom kvíze mohli za správnu odpoveď získať sladkú odmenu v podobe cukríkov. K dispozícii bol aj tradičný ruský boršč a čaj.

Samozrejme nemohla chýbať návšteva učebne slovenského jazyka, v ktorej sídli redakcia časopisu Gymoš. Žiakov táto prezentácia veľmi zaujala, čo potvrdila aj Viktória Lazorová zo základnej školy pod Vinbargom: „Je to zaujímavé, vidno, že ste na tom pracovali. Tento krúžok ma veľmi zaujal.“ Šéfredaktor Denis Sopko žiakom priblížil prácu v časopise a rôzne akcie prostredníctvom krátkych videí, na ktorých sa členovia redakcie podieľali. Okrem toho sa Gymoš môže pochváliť rôznymi významnými oceneniami v rámci celého Slovenska. Dôkazom sú diplomy, ktoré žiakov lákali zo všetkých strán učebne.

Na svoje si prišli aj chlapci. Michal Čpak z katedry robotiky na Technickej univerzite v Košiciach predstavoval spolu s kolegami svoje práce. Deviataci si ich mohli aj vyskúšať, čím spoznávali nové systémy a aplikácie a vďaka tomu žiakom priblížili, ako to funguje v praxi. Taktiež ich informovali o otvorení nového odboru mechanik mechatronik.

Učebňa nemčiny patrila prvákom. Tí deviatakom v podobe prezentácie ukázali typický priebeh hodiny nemeckého jazyka. Žiačky štvrtého ročníka v učebni angličtiny robili so žiakmi rôzne jazykové cvičenia a v učebni fyziky čakala elektrická guľa, ktorá sa už dlho tešila na to, kedy konečne zelektrizuje nových deviatakov.

Deň otvorených dverí na Spojenej škole Juraja Henischa zbehol ako voda, no stál za to. Veríme, že na ďalší rok opäť privítame množstvo nových a šikovných deviatakov. 

(16:00, V. Poláková, foto: T. Prokop)

BB breisky mar 2017.JPG

Diskusia
Pridať komentár