Najnovšie vydanie vášho mesačníka sa venuje doprave v Bardejove

25x
10. Máj 2017

Téma najnovšieho čísla: Doprava

final 1 - 17-1.jpg

Aprílové číslo mesačníka Ahoj Bardejovízie je zamerané na tému doprava. Hneď na titulnej strane môžete začať čítať o semaforoch, ktoré v Bardejove začali svietiť dlhšie. Pokračovanie je na štvrtej strane, kde sa tiež dozviete, prečo sa radnica rozhodla pre túto zmenu.

V Bardejove už dlhodobo chýbajú parkovacie miesta, obyvatelia sú častokrát zúfalí. Problém je hlavne na sídliskách, mesto ho však už niekoľko rokov ignoruje. Namiesto toho, aby napríklad na Vinbargu vznikli nové parkovacie miesta, mestská polícia autá fotí a vodičov buzeruje. Občania mesta tvrdia, že situácia je neúnosná. Veď problém je zaparkovať už aj o 17.00 hod. Stáva sa, že na celom Vinbargu nenájdete ani jedno voľné parkovacie miesto. Aj o tomto probléme sa dočítate v novinách, ktoré ste našli vo svojich poštových schránkach.

3 2017.jpgPred letom je potrebné skontrolovať klimatizáciu i filtre. Hovorí odborník. V rozhovore sa tiež dozviete, na čo je potrebné zamerať pozornosť pri kúpe auta, čo je potrebné skontrolovať i ako sa o auto starať. V ankete sa zase dočítate, ako sa Bardejovčania starajú o svojho štvorkolesového tátoša.

Stav regionálnej verejnej dopravy na Slovensku je dlhodobo problematický. Aký je teda návrh funkčnej verejnej dopravy? Dozviete sa na piatej strane, k dispozícii sú aj grafy.

Vodiči v Bardejove nedodržujú všetky svoje povinnosti. Tvrdí to štátna polícia. Aké sú najviac nebezpečné úseky z pohľadu dopravnej nehodovosti? Pri koľkých nehodách šoféri nafúkali? Dozviete sa na ďalšej strane. Počet nehôd má pozitívny trend, no na našich cestách vyhasli aj ľudské životy. Kedy a kde? A ako vykonávajú policajti kontroly? Polícia tvrdí, že dohliada hlavne nad bezpečnosťou a plynulosťou.

V ďalšom článku zistíte, ako sa o auto starať pred letom.

V Bardejove už niekoľko rokov úspešne pôsobí autobazár na Starom blichu. Majitelia tvrdia, že pri kúpe rozhoduje hlavne dizajn. Čo všetko potrebujete splniť pri kúpe auta z bazára? Čo ponúka predajca? A ako funguje predaj áut? Strana osem sa venuje práve tejto zaujímavej téme.

Obyvatelia Bardejova znova protestujú. Tentokrát im prekáža most a na ňom jednosmerka. S iniciatívou prišla platforma myBardejov. Čo na problém hovoria dotknuté strany? Dozviete sa na deviatej strane, kde nechýba ani kalendár udalostí na mesiac máj.

Auto na plyn sa oplatí. Hovorí majiteľ čerpacej stanice na Štefánikovej ulici, ktorý zároveň prevádzkuje aj eshop na všetko potrebné ohľadom LPG.

V aprílovom čísle sa dočítate aj informácie zo športu. Na námestí sa zišli rekordné množstvo bežcov, futbalistky obhájili Slovenský pohár a basketbalistky pod deravými košmi odohrali ďalšie majstrovské zápasy.

Exkluzívne vám prinášame podrobný program všetkých akcií a udalostí v Bardejovských Kúpeľoch. Bohatá sezóna začína už v máji a potrvá až do októbra. Na strane 13 sa dočítate, aké rekordy vytvorili silový trojbojári. Darilo sa im na súťaži v Trnave. Nielen to, ale aj omnoho viac sa dozviete v Komunitných novinách o Bardejovčanoch a ich meste. 

(18:50, red)

 

 HA 12 maj.jpg

Diskusia
Pridať komentár