Bardejovsko-gorlický projekt

31x
22. Jún 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 4/2017

Avard Klan, čiže prachy, lóve a stále bez peňazí

AVARD KLAN - Mocna Story (Official Music Video)

 

V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme hudobný bardejovsko-gorlický projekt pod názvom Avard Klan. O čo vlastne ide? Dvaja ľudia bohatí na talent a biedni na peniaze.

Ak tento článok čítate nad latté za 5 eur, o biede ste mohli počuť akurát tak na nejakom stand upe. Teraz začujete Klan. Oplatí sa! Čo Klan robí? Klan bojuje! Bojuje s núdzou, bojuje s nudou, a to všetko na hranici štá­tov a štýlov. Disco-klubo-slovensko-polo!

Všetky záležitosti Avard Klanu spravuje vy­davateľstvo Bieda records. Je tak biedne, že zamestnáva na dohodu tých istých hudob­níkov, ktorých má reprezentovať. Rozdele­nie práce: Peter kráľuje, Rafal menežu­je. Stážisti, sponzori i díleri sú milo vítaní.


Mocna story mocne hrá

Klan Biedy povstal z popola v roku 2017. Pôvodne mal niesť názov “Minimálna mzda”, ale nemohol nazbierať toľko ban­koviek do klipu. Namiesto toho našiel nápad na vlastnú hudbu a energiu, aby ju stvor­il. Debutový klip Mocna story ukázal svoju moc na Youtube, kde už viac ako 200 tisíc pozretí hovorí za seba. Choď, pozri a zala­jkuj skôr, než ostatní, aby si nebol posled­ným, kto spoznal hit až z rádia v autobuse.


Gýč spravený tak dobre, až je umením

Za založením projektu stojí myšlienka, že keď chýba vybavenie a solídny roz­počet, ale nechýba kreativita a schopnosť využiť dostupné možnosti na 100%, mož­no prekonať biedu a prebiť sa na pódiá.

Najlepším príkladom je klip Mocna sto­ry, ktorý je vo svojej podstate totálne níz­konákladovým dielom. A to je iba začiatok! Už o chvíľu totiž príde Avard Klan s novým a možno ešte lepším klipom k skladbe “Rockin´”.


50 centov? Kto toľko nosí pri sebe?

Za oceánom to býva tak, že raperi sú leg­endárne biedni niekoľko prvých týždňov, a potom sa náhle stanú legendárne bo­hatí. Pred oceánom, čiže v Poľsku a na Slovensku, zostal Avard Klan v prvej etape, podobne, ako 80% hudobnej scény.

Tento text bol napísaný voľne stiahnuteľným fontom v internetovej kaviarni – tak málo má Avard Klan peňazí. A predsa hrá, a to na bohato! Svoju mocnú show pred­vedie už čoskoro – na tohtoročnom bardejovskom jarmoku v auguste.

(18:00, PK)

 invia_ban (5).jpg

Diskusia
Pridať komentár