Prírodné kúpalisko Makovica ponúka nefalšované kúpanie

74x
14. Júl 2017

Prírodné kúpalisko Makovica

panoramka1.jpg

Bazén má pevné, betónovými kockami vystužené dno a okraje

 

"Leto ...vlasy sú svetlejšie, pokožka tmavšia, voda je teplejšia, drinky sú studené, hudba hlasnejšia, noci sú dlhšie a ŽIVOT JE KRAJŠÍ.” (autor neznámy)

Hej, aj ja si chcem leto užiť. Chápem, že na obhliadky pamiatok a turistické záležitosti teraz nemáte chuť. Lebo, keď počujete z rádia "Despacito", tak šliapať hore na Zborovský hrad, nie je to, po čom túžite.

Patrilo by sa ísť k vode. Zažiť tam scénku z Hriešneho tanca, kde sa tisíc krát s rozpaženými rukami snažíte "vzlietnuť" pri zdvíhačke. Alebo skočiť do vody a nebáť sa, že narazíte na 20 ľudských hláv. A zaplávať si. Ale tak normálne, nie len stáť ako v preplnenom bazéne a tváriť sa, že vám nikdy nebolo lepšie. Rozložiť deku do trávy. Zahrať si bedminton v plavkách a nemať strach, že niekomu zavadziate.

Prírodné kúpalisko Makovica vám ponúka nefalšované kúpanie, kde vás to bude baviť. Zeleň, príroda, kľud, relax, pohoda, domáca kuchyňa, dobre vychladené pivo, či zmrzlina...

Pre väčšie pohodlie odporúčame kúpalisko navštíviť počas pracovných dní, preto ak ste u nás v Magure ubytovaní na predĺžený víkend, kupko si naplánujte na pondelok.

 

Vedeli ste, že...?

Okrem kúpaliska sa v Nižnej Polianke nachádzajú aj pamiatky 1. svetovej vojny – vojnový cintorín a pamätná izba Karpatského frontu.

Na kúpalisko sa dostanete pohodlne - odbočením z hlavnej cesty č. 77 na parkovisko. Parkovanie je celosezónne bezplatné. Dá sa tu aj stanovať.

Privíta vás vodná plocha rozmerov cca 60 x 100 metrov a 4 100 metrov kubických pitnej vody. Bazén má pevné, betónovými kockami vystužené dno a okraje. To je dobré najmä pre udržanie teploty vody, ktorá má v letnej sezóne teplotu od 21 po 27 stupňov Celzia, v závislosti od počasia.

Kúpalisko je bójkami rozdelené na dve časti - časť pre plavcov s hĺbkou do 3,5 metra a časť pre deti - s hĺbkou do 1,5 metra. Hĺbka vody sa zväčšuje postupne a plynule. Odvážni môžu otestovať náš skokanský mostík. Má dve úrovne: 2 m a 4,5 m - najväčšia hĺbka je práve pod ním.

Miesta na ležanie a opaľovanie sú zatrávnené a často kosené, na slnku i v tieni pod stromami, prípadne aj na vyhriatych okrajoch bazéna.

Samozrejmosťou sú kabínky na prezlečenie, vonkajšie sprchy, vnútorné sprchy s teplou a studenou vodou a WC s dostatočnou kapacitou. Kapacita kúpaliska je cca 1500 - 2000 osôb. 

(19:00, M. Sirková)

magura 2017.jpg

Diskusia
Pridať komentár