Peter Chudík vymenil župan za reverendu s Mons. Bernardom Boberom

78x
24. Júl 2017

Blog: Chudík vymenil "župan" za reverendu s Boberom

gaboltov 17.jpg

Peter Chudík prišiel do Gaboltova

 

V ňedzeľu šesnastoho jula v Gabultove bul odpust, dze sebe pripomenuľi sto roky od peršeho zjavenia Panny Marije ve Fatime.

Na odpusce še zjavil i Peter Chudik z calu rodzinu. Prišol še pomodlic za svojo hrichy i za hrichy calej smerackej strany. Doprevadzali ho pán doktor Andrej Havrila i richtar Sveržova Pavol Ceľuch. Čemu še Chudik rozhod vymenic župan za reverendu z Mons. Bernardom Boberom? No ja nedumam, že chce vymenic župan za reverendu, skorej dajakoška richtuje še nam ku voľbom, ta treba daco vydumac. No panenka Marija asi ňezariadzi aby še zjavil v Gabultove na odpusce a aby robel cirkus.



Verbovaňe ľudzi na odpusce

Každy sebe povi, jak fajne vidzime i teho župana na odpusce, prišol še pomodlic, aľe i podiškurovac s ľudzami jak še im v tym prešovskym kraju žije. Ľudze maju roboty, nichto neuceka hetka, každy ma dva motore, len Chudik s Boberom chodza na trachtoru. Ešči dobre že tu mame v Gabultove odpust... pacerky do ruky a modľic še tak jak kazali.

Trebalo by še i vyspovedac s teľo hrichoch ľem škoda, že Chudik zapomnul pozvac i našoho precedu vlady pána Fica, aby še dobre vyspovedal. No ľen neznam keby išol na spovic Fico a vyspovedal še z teho co zrobel plano, ta verim že peruni by bili, abo jak hutoreľi mi kec bul maly a kec perum byl ta moja mama hutoreľi to "Pán Božko peču kolače".

No pri Ficovi by i tote kolače še spaľili až by še dimilo. Ľudze každy zna, že jake voľby su. Ta po vychodze verbuje ludzi jeho velebnost Bober to zname barz dobre šak bodaj by neverboval šak i jomu daco kvapňe kec nič inšoho ta aspoň tot vinečko bile. Aľe bars šumne še sfocili, už im ľen chybuje svatožiara kolem hlavy. Im aj švici, ľen plano vidzec. Bodaj by ne z teľo modlena šak z pacerkoch maju i mozoľe na rukoch jak ľudze z krompačom za dva evro na hodzinu. No aľe nebujce še, šak rucime i na oferu, bo z čeho budzece žic, šak štat dava malo, ta aspoň ľudze vas zachraňu, aby sce nebuľi lačne.



Nezavisli abo zavisli...?

Na putovnej drahe pána Chudika doprevadzal aj nezavisli starosta Pavol Ceľuch. Neznam či doopravdy nezavisli čak posudce sami. Ja vas na nič nenahvarjam, ale byc s človekem co ma barz čistu dušu by som še ľek... no nemyšlel som  dušu z bycigľa. No na druhej strane mame  našoho človeka dochtor i poslaňec Andrej Havrila. Kedže chocim na vybore, vidzim jak še chovaju tote poslanci v Bardijove, no pán Havrila je barz ľubi človek. Jak za komunizmu kec Buh ňebul, aľe teraz naraz už znaju, že dajaky teb Buh je.

No kto z nich vyjdze??? Aňi tota Marija Karmelska z nich nevyjdze a ani z tych  fararoch. Za mojo rečovaňe by me najradšej vydzeľi studzenoho, aľe to by sme  mušeli byc v dobe inkvizicie, kdze farari maľi moc, aľe i teraz maju a kryju še za teho najvišoho, aľe v skutku on s nima nema nič spoločnoho. Ľudze, nenechajce še opic omšovym vinom, či tym co hutorja, že to je "Boži plan"!

S pozdravom  Vaš ľubi cigan.

(20:35, Š. Dreveňák, redakcia1.blogspot.sk) * Redakcia do blogov nezasahuje, ani sa s príspevkami nijako nestotožňuje

 

hodinarstvo web.jpg

Diskusia
Pridať komentár