Zdravie treba chrániť aj na dovolenke

25x
02. August 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 5-6/2017

Zdravie treba chrániť aj na dovolenke

dovolenky.jpgPrišlo obdobie letných dovoleniek, kedy jedinou prioritou každého je opaľovať sa, popíjať studené kokteily a oddychovať na deke. Ak máte na pláne niekoľko dní oddychovať pri mori, myslite na to, že dovolenka je síce čas, kedy nebudete riešiť žiadne pracovné záležitosti, ale predsa len vás čaká niečo, čo nesmiete zanedbať. Zanedbať rozhodne nemôžete starostlivosť o zdravie.

 

Cestovné poistenie sa oplatí

Zdravie sa môže pokaziť behom chvíle. Stačí len trošku nepozornosti a ľahko môžete skončiť v miestnej nemocnici so zlomeným prstom na nohe, vykĺbeným ramenom, alebo popáleninou. Práve kvôli takýmto situáciám sa ľudia poisťujú. Mnohí Slováci síce stále váhajú nad poistením na dovolenku. Dobre ale vedia, že im dokáže pomôcť v prípade, že sa niečo stane. Výhodou cestovného poistenia je najmä to, že ochráni vaše peniaze v prípade, že si spôsobíte nejaké zranenie alebo vám budú odcudzené osobné veci.

 

Pokrývka hlavy a okuliare

Slnko v dovolenkových destináciách býva častokrát intenzívnejšie. Môže vás zmiasť počasie. Myslite však na to, že aj pod mrakom opaľuje a preto noste so sebou počas celého dňa dobrú pokrývku hlavy a chráňte si oči. UV žiarenie môže poškodiť váš zrak aj za pár dní pri mori. Ak si nebudete chrániť hlavu a oči, dovolenku si neužijete tak, ako by ste chceli. Hrozia vám závraty, zimnica. Dostanete úpal.

 

Schovávajte sa

V čase od 11.00 hod. do 15.00 hod. by ste svoju pokožku nemali vystavovať priamemu slnečného žiareniu. Práve v tomto období je slnko najsilnejšie. Doprajte si siestu na hotelovej izbe, poprípade ak chcete byť na pláži, zákonite sa schovajte pod slnečník.

(19:20, red)

 

invia.jpg

Diskusia
Pridať komentár