Bardejov žije hlavne v piatok večer

1630x
11. August 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 2/2017

Bardejov žije hlavne v piatok večer

diskoteka.jpg

Ponúka Bardejov dostatok priestoru na diskotéky? 

 

Mladí ľudia voľný čas trávia najčastejšie v kaviarňach a baroch, bez ktorých si mnohí nevedia predstaviť čo i len jeden deň. K najobľúbenejším patria Time´s pub a S-club, medzi reštauráciami boduje Sabaraca.

Mesto Bardejov ako jedno z najkrajších miest na Slovensku, zapísané do zoznamu UNESCO, ponúka okrem svojich historických múzeí, pamiatok a bohatej kultúry aj mnoho priestoru pre zábavu, oddych pri káve, či nočný život. Nachádza sa tu nielen množstvo podnikov v centre mesta, ale aj v priestoroch autobusovej a železničnej stanice, ktoré sú svojou lokalizáciou výhodné pre mnohých ľudí.

Popoludní, no hlavne v piatok večer, je nejeden bar zaplnený mladými ľuďmi, či už na námestí, pri fontáne alebo na sídlisku Vinbarg, podľa toho, ako to ľuďom vyhovuje. No počas školy je najvýhodnejšie zvoliť si ten, ktorý je najbližšie. Anketa, ktorú Gymoš uskutočnil na Spojenej škole Juraja Henischa, ukázala, že pre študentov školy je najobľúbenejším miestom vo voľnom čase Café France. Potvrdzuje to aj tretiačka gymnázia Viktória Kašperová: „Táto kaviareň je pre nás, študentov SŠJH, veľmi dobrá. Nachádza sa blízko pri škole, takže to máme za rohom a nemusíme chodiť ďaleko. Páči sa mi ochota milých čašníčok, ktoré nám robia skvelú kávu.“

 

Boduje The Time´s pub

Nepovšimnutými však nezostali ani tradičný Le Monde, Altamira, Pierott, Escape, Irish pub či Bar-Bar, ktoré si dlhodobo udržiavajú vysokú návštevnosť mladých ľudí. V poslednej dobe je však čoraz populárnejší The Time´s pub nachádzajúci sa priamo v centre mesta. Návštevníkov GYMOŠ logo.jpgláka hlavne svojou jedinečnou historickou atmosférou či hudobnými koncertmi.

„Zo všetkých barov v Bardejove sa mi najviac páči v „Timese“.  V porovnaní s ostatnými je jedinečný svojou atmosférou, ktorá človeka pohltí hneď, ako vkročí dovnútra. Ja osobne sa cítim akoby som vošla do iného sveta. Personál je veľmi milý a ceny mi tiež vyhovujú. Preto, ak chcem stráviť s priateľmi príjemný večer pri dobrej hudbe, je pre mňa The Time´s pub voľbou číslo jeden,“ hodnotí spomínaný podnik ďalšia tretiačka Martina Kažimírová.

Pri výpočte obľúbených podnikov je však treba spomenúť aj Tommy´s café a Chianti wine & coffee bar.

 

Podniky, kde sa dá tancovať

Je veľkou výhodou, že v Bardejove si každý nájde presne to, čo chce. Pokojnú kaviareň, bar, miesto na jedenie alebo tancovanie, lacnejšie či drahšie, tradičné či moderné. Špecifickým dňom je najmä piatok. Vtedy mesto po zotmení ožíva a množstvo ľudí hľadá možnosť, ako sa zabaviť až do skorých ranných hodín. Vtedy prichádza s najlepšou ponukou S-club, ktorý má napriek svojmu nie veľmi výhodnému postaveniu mimo mesta stále dostatok ľudí. Dôvodom sú zaujímavé akcie sprevádzané známymi dídžejmi a k tomu doprava z mesta zadarmo. Za jednu z mála ich konkurencií sa považuje Disco-bar Piráti. Je však trochu menší, no preplnená miestnosť i tanečný parket v piatok večer sú toho dôkazom.

 

Študenti obľubujú Sabaracu

Kaviarne a bary sú síce v Bardejove veľmi navštevované, no nemenej dôležité sú pre ľudí miesta, kde sa môžu dobre najesť. Podľa názoru študentov sú reštaurácie či pizzérie ako Luciante, Alibaba Kebab a Cactus jednými z najlepších, no najväčšej obľube medzi študentmi sa teší Sabaraca.

„Medzi jednu z najlepších reštaurácii v Bardejove radím Sabaracu, najmä preto, že tam majú široký výber chutných jedál a pekné prostredie reštaurácie, v ktorom sa cítim veľmi dobre,“ hovorí druháčka gymnázia Erika Babčáková. Napriek všetkým názorom iných by mal človek vyskúšať všetko, čo ho láka, a sám rozhodnúť, čo je preňho najlepšou voľbou pre strávenie voľného času.

(19:45, S. Babčáková)

 

Bersicomp.jpg

Diskusia
Pridať komentár