Bardejovská televízia už čoskoro v HD kvalite

263x
18. August 2017

Bardejovská televízia už čoskoro v HD kvalite

btv.jpgBardejovská televízia (BTV) v súčasnosti prechádza viacerými technickými zmenami, ktoré sledujú jediný cieľ: skvalitnenie príjmu nášho signálu pre všetkých obyvateľov, ktorí majú možnosť nás sledovať či už terestriálne – teda vzduchom – alebo prostredníctvom káblových rozvodov. Tieto zmeny sa našich divákov dotknú už začiatkom septembra...

V krátkej dobe totiž dôjde v šírení terestriálneho vysielania DVB-T našej i vašej televízie k podstatnej zmene: od prvého septembra by sme radi prešli  ako jedna z mála lokálnych televíznych staníc na Slovensku k vysielaniu v HD kvalite.

Doteraz ste mohli sledovať programy z vlastnej produkcie vo vysokom rozlíšení len na Facebooku a Youtube kanáli: po spustení sa výrazne skvalitní obrazová kvalita signálu nielen v terestriálnom vysielaní, ale postupne aj u káblových providerov.

Pre divákov je podstatná zmena v príjme DVB-T HD v tom, že bude  potrebné skontrolovať prijímač DVB-T vysielania, či je schopný prijímať HD signál v MP4 formáte. Ak nie, je potrebné zameniť prijímač za taký, ktorý zvláda HD vysielanie.

Nové televízne prijímače už sú schopné prijímať signál bez obmedzenia. Jediná nevyhnutná vec, ktorú je potrebné, aby ste vykonali je v každom prípade  nanovo vyhľadať signál Bardejovskej televízie, teda nanovo prijímač naladiť - či už manuálne, alebo automaticky.

Na nový spôsob vysielania prechádzame najmä z dôvodu zvyšovania kvality obrazu: na vysielanie sa totiž používa modernejší a úspornejší spôsob kompresie MPEG4, ponúka viac zobrazovacích bodov, obraz je ostrejší a jasnejší.

Všetky nové  relácie z vlastnej produkcie budú vysielané v natívnej HD kvalite, čo znamená, že celý výrobný proces bude prebiehať výlučne v systéme HD.

Pevne dúfame, že sa nám aj touto výraznou inováciou podarí dostať vysielanie Bardejovskej televízie na kvalitatívne neporovnateľne vyššiu úroveň, než doteraz: rýchlo sa meniace a neustále napredujúce trendy v technickom vybavení televíznych štúdií však vnímame ako výzvu, s ktorou stojí za to sa popasovať.

Pri tejto príležitosti mi dovoľte poďakovať sa našim divákom za ich priazeň a zároveň ich ubezpečiť, že to nebude jediná novinka, s ktorou Bardejovská televízia v budúcnosti príde: sme tu predsa pre vás !

(14:00, Š. Hij, riaditeľ Bardejovskej televízie)  

 

ha banner.jpg

Diskusia
Pridať komentár