Sára Müllerová víťazkou Miss gymnastics 2017

152x
04. September 2017

Summer gymnastics camp a Miss gymnastics 2017

miss gym (18).JPG

Víťazky Summer gymnastics camp

 

Pod týmto názvom sa niesol už 2. ročník 10-dňového  letného  sústredenia moderných gymnastiek pod vedením domáceho klubu KMG Laser-Delta Bardejov a ukrajinských tréneriek Anastasie Sakal a Marty Kogut. 

Moderná gymnastika je náročný šport a preto ak chceme začať úspešne novú súťažnú sezónu, musíme sa na to dôsledne pripravovať. Cieľom letného sústredenia bolo zlepšiť kondíciu, vylepšiť balet a samozrejme zdokonaliť prvky obtiažnosti s náčiním, ktoré sú pre modernú gymnastku azda najdôležitejšie. To ako náročne pracovali počas celých 10 dní mohli ukázať rodičom a priaznivcom modernej gymnastiky na záver sústredenia 20.8.2017 v rámci súťaže MISS Gymnastics 2017.

Táto súťaž, ako si väčšina myslí, nebola o samotnej kráse gymnastky. Súťažilo sa totiž vo viacerých disciplínach, a to spoločná baletná zostava, spoločná tanečná zostava, praktické skúšky z baletu, z obtiažnosti a z manipulácie s náčiním. No  najdôležitejšia časť súťaže bola gymnastická zostava vlastnej tvorby, to znamená, že gymnastka si sama zvolila hudbu a tiež mala možnosť výberu náčinia alebo iných doplnkov či kulís. Zostavy sa niesli v duchu rôznych postáv, či už rozprávkových alebo filmových.

Všetky gymnastky predviedli vynikajúce výkony, zostavy boli fantastické, premyslené do detailov, skúšky z baletu a z obtiažnosti s náčiním zvládli bravúrne a spoločné tanečné zostavy boli jedinečné. No víťazka môže byť len jedna a tou sa stala pre rok 2017 Sára Müllerová. Korunku jej odovzdávala Miss gymnastics 2016 Natália Rohaľová. Víťazka získala tak ako Miss 2016 okrem vecných cien aj fotenie gymnastického kalendára na školský rok 2018/2019.

KMG Laser-Delta Bardejov vyhlásil aj súťaž Miss gymnastics internet 2017. Hlasovať mohli fanúšikovia facebooku.

Výsledky:

Miss gymnastics internet – Stela Stašová

  1. miesto Miss gymnastics – Sára Müllerová (KMG Laser-Delta Bardejov)
  2. miesto Miss gymnastics – Noemi Vašigová (ŠK Iskra Košice)
  3. miesto Miss gymnastics – Rebecca Sophie Dupej a Sára Lazorová (KMG Laser-Delta Bardejov)

Miss špičky – Rebeka Boďová

Miss rozsah – Karolína Bajusová

Miss ohybnosť – Natália Jacenková

Miss nápaditosť – Viktória Loyová

Miss  ladnosť  - Laura Reindlová

Miss  elegancia - Letícia Szalay

Miss balet – Alena Vargošková

Po letných prázdninách začínajú gymnastky trénovať od 4.9.2017. Pripravujú sa na medzinárodné súťaže, ktoré sa budú konať už v septembri, a to v Poľsku a na Ukrajine a v októbri nás čaká súťaž v Rakúsku a Chorvátsku. Pozývame všetkých priaznivcov modernej gymnastiky a mamičky s dcérami od 4 rokov, ktoré sa ešte nevedia rozhodnúť či práve gymnastika je pre ich dcéru vhodný šport na skúšobný tréning počas celého mesiaca september, ktorý bude každý pondelok a utorok o 16.00 hod. v telocvični na ZŠ s MŠ Pod Papierňou.

(19:00, J. Müllerová)

 

Moderná Gymnastika 1.jpeg

1320
Diskusia
Pridať komentár