Janík Velgos robí Bardejovu skvelé meno

68x
11. September 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 7/2017

Janík Velgos ide na tretie MS a titul majstra sveta sa pokúsi obhájiť tretí krát

Janik Velgos.JPG

Janik Velgos na tréningu

 

Po Majstrovstvách Európy mali bardejovskí siloví trojbojári týždennú prestávku, po ktorej odštartovala príprava na Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia od 16. septembra do 24. septembra v českom meste Trutnov.

„Pokračovali sme v tréningovom cykle, ktorý bol o to ťažší, že sme sa chceli ubezpečiť, resp. zakotviť na základoch, ktoré by boli pre nás adekvátne a ktoré by sme urobili aj o polnoci, čo sa nám podarilo. Za dva mesiace má Janík Velgos nacvičené základy tak, že kedykoľvek pôjde, dvihne základ bez najmenších problémov a bez najmenšej technickej chyby,“ hovorí prezident Slovenskej asociácie silového trojboja na Slovensku Ľuboslav Velgos na margo nádejného pretekára Janíka.

 

Podať najlepší výkon

 Do začiatku Majstrovstiev sveta ostáva už len niekoľko dní. Bardejovčania sa budú snažiť tréningy vyplniť relaxom, masážou a pri tréningoch budú postupne zvyšovať tempo, aby v termíne majstrovstiev dosiahli svoj vrchol. „Predpokladám, že podáme ten najlepší výkon, ktorý chceme. Máme predstavu, o koľko by sme chceli posunúť svetový rekord,“ pokračuje Velgos.

 MS v Trutnove budú trvať osem dní, prihlásilo sa približne sedemsto pretekárov, čo je tiež veľká záťaž pre samotných organizátorov. Majstrovstiev sa z Bardejova zúčastní dorastenec Janík Velgos a traja pretekári masters, Ján Matej st., Jozef Matej st. a Slávka Ratvajská. 

 

Z celého Slovenska sa nominovalo 50 pretekárov

J. Velgos bude pretekať v silovom trojboji a v tlaku na lavičke, Ján a Jozef Matejovci v tlaku na lavičke a S. Ratvajská v silovom trojboji. Práve tréning mladého dorastenca bol nastavený tak, aby sa jeho výkonnosť postupne zvyšovala a aby vrchol nastal na MS.

„Janík sa pokúsi o svetové rekordy a určite aj o popredné umiestnenia na MS.“

 

Antidopingové kontroly

Úspechy mladého Janíka Velgosa paradoxne znamenajú aj osočovanie a ohováranie závistlivých osôb, ktoré tvrdia, že Janík berie zakázané látky. Antidopingové kontroly v Asociácii silového trojboja na Slovensku nie sú povinné, no aj vzhľadom na vyššie uvedené sa vedenie zväzu rozhodlo, že antidopingová asociácia vykoná dopingové testy pre Janíka Velgosa.

„Z rakúskej strany prišli výsledky, ktoré potvrdili, že je Janík čistý a môže pretekať vo všetkých federáciách na svete. Podpísali sme zmluvu, že bude môcť byť kontrolovaný kedykoľvek, ak o to antidopingová kontrola požiada. Teraz to vychádza na približne každý mesiac,“ vysvetľuje Ľ. Velgos.

Po MS v Česku bude nasledovať príprava na vyvrcholenie sezóny. Na november prišla pozvánka na Majstrovstvá Izraela, ktorú Bardejov potvrdil a zo Slovenska pôjde približne päť pretekárov. „Veľmi si ceníme, že nás pozvali na tieto majstrovstvá, verím, že sezónu budeme končiť veľmi pekným výkonom,“ dodal na záver Ľ. Velgos.

(17:20, NAB2-31)

 

tvoj den.jpg

Diskusia
Pridať komentár