Stretnutie s rozprávkovým hrdinom

536x
15. September 2017

Bardejov videlo mnoho detí z celého Slovenska

 

Žiaci na 5. ZŠ 

 

Stretli ste sa už niekedy s naozajstným rozprávkovým či literárnym hrdinom? Ak nie, môžem Vám povedať, že stráviť nezvyčajné dopoludnie v prítomnosti hlavnej rozprávkovej postavy je naozaj zážitok. Takéto šťastie mali žiaci 3. a 4. ročníka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove, ktorých prišiel navštíviť psík Gordon, čokoládovohnedý kokršpaniel, z kníh spisovateľky pani Márie Vrkoslavovej – Ševčíkovej.

Počas jeho zvítavania sa s deťmi, neustálym šantením  a "predvádzaním sa", nám pani spisovateľka predstavila svoje  knihy. Príbehy prerozprávané  dobrosrdečným šteniatkom, psíkom Gordonom, boli najprv uverejňované v časopise Pes a mačka, až neskôr vyšli knižne pod názvom Život na štyroch labkách. Zo šteniatka vyrástol dospelý pes, ktorého ďalšie príbehy sa odohrávajú v horárni, kde spozná svoju prvú lásku. Nielen o tom, ale aj o veselých a smutných chvíľach štvornohých miláčikov sa môžeme dozvedieť z knihy Čokoládový Gordon zo psej lúčky a Veľké dobrodružstvá malého havkáča.

Aj klasické rozprávky či už o Červenej čiapočke, Jankovi a Marienke a mnohé ďalšie boli pre pani spisovateľku námetom na netradičné spracovanie a svetlo sveta uzreli v knihe Šťastná ježibaba. Samozrejme, nechýba v nich ani psík Gordon, ktorý sa objavuje v rozprávke Doktor Bodrík, aby urobil život krajším odvrhnutému strážcovi domu.

Knihu krásne zilustrovala naša rodáčka z Bardejovských Kúpeľov pani Marta Augustinská, ktorá v jednej z rozprávok ako motív použila naše nádherné Radničné námestie. Vďaka pani spisovateľke a pani ilustrátorke môže naše jedinečné mesto Bardejov vidieť mnoho detí z celého Slovenska, ktorým sa rozprávková kniha dostane do rúk.

Pani spisovateľka je častým hosťom v Bardejovských Kúpeľoch a na prechádzach ju sprevádza psík Gordon, ktorého deti spoznávajú na ulici, chcú sa  s ním fotiť a hrať. Ak ho chcete spoznať aj Vy, siahnite po knihách, v ktorých Vám ponúka „svoj malý psí svet“.

(13:05, A. Ž.)

 

Diskusia
Pridať komentár