Majstrovstvá okresu Bardejov 2017

12x
22. September 2017

Poď si s nami zahrať šach, ukáž čo je v tebe

60.JPG

Zľava riaditeľ turnaja Arpáš, WIM Mrvová, Volčko, Jenčopaľa

 

Bardejovský šachový klub BŠK Bardejov, za podpory Komunitnej nadácie Bardejov, dňa 15.9.2017 zorganizoval šachové podujatie „Majstrovstvá okresu Bardejov 2017“. Motto podujatia ,,Poď si s nami zahrať šach, ukáž čo je v tebe", vystihovalo hlavnú myšlienku organizátorov, ktorí chceli dať príležitosť všetkým šachovým priaznivcom - amatérov nevynímajúc, zahrať si v turnaji.

Tento nápad sa stretol s pozitívnym ohlasom a tak sme na podujatí mohli privítať nie iba klubových členov, ale najmä deti a mládež, ktorí zatiaľ šach hrávali iba v školských kluboch. Rovnako tak sme sa potešili účasti hráčov, ktorí si po dlhej časovej odmlke našli späť cestu k šachu a k nášmu klubu.

Milým prekvapením podujatia bola účasť WIM Aleny Mrvovej, odchovankyne klubu BŠK-BJ, ktorá svojou účasťou prispela ku skvalitneniu turnaja. Možnosť zahrať si partiu s držiteľkou normy WIM, bola pre hráčov veľká motivácia  a zároveň výzva. Najlepšie ju zužitkoval Richard Volčko, ktorý  si v partii s WIM Mrvovou pripísal cenný bod. Ako sa neskôr ukázalo, práve týmto víťazstvom si získal aj celkové prvenstvo a titul Majstra okresu Bardejov 2017. 

Riaditeľ turnaja, p. Arpáš, bol určite spokojný. Okrem vynikajúcich herných aktivít za šachovnicou si určite odniesol aj pozitívne dojmy, ktoré sa mu spätne dostali od hráčov, rodičov, či náhodných divákov, ktorí na turnaj zavítali.

Konečné poradie: 1. R. Volčko

                           2. WIM A. Mrvová

                           3. A. Jenčopaľa

                           kategória senior: 1. miesto J. Cuper

                           kategória junior: 1. miesto A. Angelovč

                           najstarší účastník: K. Bekiaris

                           najmladší účastník: M. Jurčák

(16:30, bšk)

 

FF plagat dobry novy.jpg

Diskusia
Pridať komentár