Bardejovčanky zničili Michalovce, ženy dali 6 gólov, juniorky 16, nedostali ani jeden

1159x
24. September 2017

Skvelé zápasy, 22 gólov v sieti Zemplína

mi-bj239 (8).jpg

Vo výskoku M. Mikolajová, autorka hetriku

V sobotu 23.9. pokračovala najvyššia futbalová liga žien tretím kolom. Obhajkyne titulu, Bardejovčanky, vycestovali do Michaloviec, kde úlohu favoritiek potvrdili a domov si odniesli všetky body. Schuti si zahrali mladé juniorky, ktoré strelili šestnásť gólov a neinkasovali ani raz.

V zápase žien na ťažkom rozmočenom teréne sa Bardejovčanky zahryzli do súperiek od úvodu a postupne sa dostávali do šancí. Po štvrťhodine hry gól Havranovej pre ofsajd ešte neplatil, no už o chvíľu prišla šesťminútovka Mikolajovej, ktorá za tento krátky čas dokázala zaznamenať hetrik. V 37. minúte štvrtý gól Partizána strelila Havranová.

„Tri góly v takomto krátkom časovom rozmedzí som ešte nestrelila nikdy. V zápase som si to ani neuvedomovala, ale teraz, keď si to spätne uvedomím, tak je to pre mňa veľmi pozitívne a potešujúce, že za tak krátky čas som strelila tri góly,“ opísala svoje pocity po zápase strelkyňa Mária Mikolajová.

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, hostky boli naďalej aktívnejšie a technicky lepšie vybavené. Michalovčanky sa nevedeli dostať do streleckej pozície a tak Mochnacká v bráne mokla a mrzla. Po hodine sa krásnou strelou prezentovala Hviščová a Kondašová si strelila desať minúť pred záverom vlastný gól. Partizánky napokon vyhrali 6:0 a mohli sa radovať z druhého víťazstva v novom ročníku.

„Boli sme papierovým favoritom, no po Lige majstrov sme tri týždne neboli pokope, dievčatá mali reprezentačné povinnosti. Potvrdilo sa, že kvalita bola na našej strane oveľa väčšia, dievčatá k zápasu pristúpili veľmi zodpovedne, aj keď sa hralo na veľmi ťažkom teréne za nepriaznivých podmienok, ale so zápasom som spokojný,“ okomentoval duel tréner Bardejova Ľubomír Čekan.

„Zápas sme išli vyhrať, súpera sme k ničomu nepustili. Nemal ani jednu vyloženú šancu, no nebol to jednoduchý zápas, museli sme byť trpezlivé a počkať, pokiaľ príde prvý gól,“ povedala Majka Mikolajová.

 

MFK Zemplín Michalovce – Partizán Bardejov 0:6 (0:4)
Góly: 24. ,26. a 28. Mikolajová, 37. Havranová, 62. Hviščová, 81. Kondášová (vlastný)

Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Mochnacká – Gmitterová, Dimitrijevíć, Hviščová, Lemešová, Galarovičová, Vagaká, Mazurová, Mikolajová, Havranová, Bochinová (46. Semanová)

 

Po ženách na ihrisko vybehli juniorky a tie svoje súperky zvalcovali šestnástimi gólmi. Domáce Michalovčanky si v stretnutí ani neškrtli. Štyrmi gólmi sa prezentovala Hronecová a po tri presné zásahy zaznamenali Valancová a Vasiľková.

„Na zápas tretieho kola sme sa poctivo pripravovali a veľmi sme sa naň tešili. Zápas sa hral už za jesenného upršaného počasia na prírodnej tráve, ktorá už bola dosť rozmočená, ale počasie a ihrisko sú rovnaké tak pre nás, ako aj pre súpera. Do tohto zápasu sme vstupovali s jasným cieľom ukázať futbalové umenie okorenené gólmi a pripísať si dobrý výsledok z tohto zápasu. 1. polčas sme začali trošku pomalšie, chýbalo nám viac pohybu k súperovej bráne a viac pokoja pri zakončení. Aj keď prvých 40 minút sme vyhrali 0:7, v našej hre boli stále rezervy. 2. polčas už bol o poznanie lepší. Zlepšili sme pohyb a akcie, ktoré sme si vypracovali, sme premenili aj gólovo. Konečný výsledok tohto zápasu je vysoký, ale viac sa zaujímame, akou hrou sa prezentujeme. A dnešný zápas nám ukázal, že ešte máme stále veľa práce pred sebou, ak chceme napredovať a byť úspešní,“ rozsiahlejšie ohodnotil zápas i samotný výsledok tréner junioriek Ľuboš Matys.


MFK Zemplín Michalovce – Partizán Bardejov 0:16 (0:7)
Góly: Hronecová 4, Valancová 3, Vasiľková 3, Iglódyová 2, Maliňaková 2, Vaľušová, Mattová

Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Gyomraiová (56. Drutarovská), Maliňaková, Jackovičová, Mattová, Bereščáková, Valancová, Sokolová, Vasiľková, Vaľušová, Hronecová, Iglódyová (41. Fecková)

 

Najbližšie sa oba celky predstavia doma, v sobotu 30.9. najprv od 15.00 odohrajú duel proti Myjave ženy a po nich na ihrisko vybehnú juniorky. „Bude to úplne iný zápas, Myjava má inú kvalitu, no tento týždeň by sme už mali byť pokope, dúfam, že sa zodpovedne pripravíme a zápas dokážeme zvládnuť k našej spokojnosti. Musíme si dať pozor na to, čo sme nezvládli s Ružomberkom – dôraz v osobných súbojoch. Ak ich budeme vyhrávať, myslím si, že ten zápas by sme mali zvládnuť,“ dodal Čekan.

(18:55, J. Mačejovský) 


1329
Diskusia
Pridať komentár