Bardejovčan Tibor Sahajda najrýchlejším Slovákom na MMM v Košiciach!

5533x
01. Október 2017

Ďalšia skvelá správa pre okres Bardejov

sahajda tibor ke.jpgNa Medzinárodnom maratóne mieru (MMM) v Košiciach sa skvelo prezentoval Tibor Sahajda, keď skončil na skvelom deviatom mieste a časom 2:18:44 vytvoril osobný rekord a splnil limit na budúcoročné majstrovstvá Európy v Berlíne.

Keňan Reuben Kerio sa stal víťazom hlavnej súťaže mužov na 94. ročníku MMM časom 2:08:12 hod., ktorý je tretí najlepší víťazný v histórii podujatia a celkovo siedmy.

Bardejovčan Tibor Sahajda si splnil cieľ a nielenže o viac ako päť minút zlepšil svoj osobný rekord 2:23:51 hod. z augusta z maratónu v Rajci.

Až sedem z osmičky Afričanov v prvej desiatke sa dostalo pod 2:12 hod., za nimi dobehli obaja najlepší Slováci z TJ Obal servis Košice Tibor Sahajda na 9. a Jozef Urban, tiež v osobnom rekorde 2:21:51 h - na 10. mieste. Jozef Urban v minulosti takisto pôsobil v Bardejove.

Sahajda, zverenec Pavla Madára, sa po 11 rokoch stal prvým Slovákom, ktorý sa dostal pod hranicu 2:20 hod. Posledný, kto to pred ním dokázal, bol v apríli 2006 Marcel Matanin. V Lipsku vyhral maratón za 2:19:31 hod. Sahajda je len sedemnásty slovenský maratónec v histórii, ktorý pokoril métu 2:20 h v maratóne.

„Som mimoriadne spokojný, nečakal som taký kvalitný čas, no na druhej strane - veril som si. Chcem sa poďakovať všetkým - fanúšikom, rodine, manželke. Bez nich by som možno nikdy na štarte MMM nestál,“ vravel v cieli 26-ročný Tibor Sahajda, ktorý pochádza z Raslavíc (okres Bardejov).

(14:30, ke)

 

Diskusia
Pridať komentár