Bardejovské basketbalistky si znova zahrajú prvú ligu

756x
03. Október 2017

Štartuje prvá liga

basket turnaj CJS jm.jpgVekom a skúsenosťami sú  najmladšie, no odhodlaním sú na úrovni mnohých skúsenejších tímov.  Pre mnohé hráčky to bude rozlúčka s bardejovským basketbalom minimálne na 4-5 sezón, ak nie úplne.

Koniec strednej školy je pre mnohé basketbalistky v Bardejove stopka. Chýbajúce vysoké školy nútia dievčatá odísť aj na miesta, kde sa basketbal nehrá. Takmer 90% basketbalistiek má ukončenú vysokú školu, čo svedčí o vysokej inteligencii v tomto športe. Nevyhráva hrubosť, ale šikovnosť a rýchle hľadanie najlepších riešení.

 

Oporou skúsená Kuhajdíková

Môžeme preto nájsť medzi bývalými hráčkami mnoho ekonómok, právničiek, lekárok či učiteliek. Zaujímavé bude sledovať toto družstvo v súťaži, ich rast od 1. kola po posledné. Hráčky BKM Bardejov sa budú opierať hlavne o skúsenosti Kuhajdíkovej a v minulej sezóne fantasticky hrajúcej L. Pekárovej.

Túto dvojicu hráčsky podporí štvorica výborných hráčok r. n. 1999 – Biľová, Ratvajská, Ristvejová a Stachurová. Šesť je málo, no vedenie klubu nie je smutné. Je čím doplniť z vlastnej liahne.  Minuloročné kadetky v závere sezóny finišovali kvalitnou hrou. Zlepšili sa natoľko, že hrali vyrovnané partie s tými, s ktorými rok predtým vysoko prehrali. Pekárová M., Puzderová, Bijalková, Čupová, Fellegiová, Lizáková, Benková-Rybárová, Kundrátová o rok preberú štafetu.

Táto extrémne ťažká sezóna ich preverí po každej stránke. Mnohé budú musieť na tréningoch ešte viac zabrať, aby sa dotiahli na tie najlepšie hráčky v tíme.

 

Hlavne s vlastnými hráčkami

Budú musieť ukázať svojím teraz mladším nasledovníčkam cestu. BKM Bardejov chce výborné výsledky dosahovať aj v budúcnosti a s vlastnými hráčkami. Má čo ponúknuť už teraz a nielen lige, ale aj reprezentácii. Tá o kvalitné hráčky momentálne nemá záujem.  Výsledky na medzinárodnej scéne sú preto alarmujúce. Momentálne rozhoduje sila peňazí a nie kvalita hráčok. Talenty, to je cesta k víťazstvám a tých Bardejov má.

V tejto sezóne okrem žien bude pôsobiť v lige SBA aj družstvo staršie mini (r. n. 2006-2007). Hráčky sú šikovné a v klube očakávajú dobré výsledky.  Minulý rok hrali kategóriu 2004 a nie zle a aj preto vedenie klubu verí, že skúsenosti z vyššej súťaže zúročia v tohto sezónnej rovnocennej súťaži.

Družstvo starších mini tvoria hráčky: Bobovčáková, Hliboká, Kratochvíllová, Lindemanová L., Lindemanová S., Čupová Sas., Forišová a Simková. Slivová by sa mala k družstvu pripojiť ešte pred začatím hracej sezóny.  Hráčok je malo a preto klub bude robiť doplňujúci výber.

 

Na veku nezáleží, stačí chcieť

Do družstva sa bude dopĺňať rôznymi spôsobmi. Najlepšia cesta je prísť na tréning. Ešte len prípravka (r. n. 2008-2009) nemá vlastnú súťaž a tak prvé dotyky so súťažením budú spojené s košickou ligou. V tejto kategórii nejde o výsledky, tu sa hľadá tvár družstva, sledujú sa hráčky. Aj tu bude klub robiť doplňujúci výber.

 

Bude sa hľadať kvalita a nie kvantita

Klub chce využiť možnosť aj za pomoci printového média Ahoj Bardejovizie a portálu Ahoj Bardejov.sk a osloviť rodičov. Ak zvažujete, aby vaša dcéra športovala, konkrétne v basketbale spojte sa s nami telefonicky (0911 642 628) alebo cez facebook: BKM Bardejov, basketbal, či správou na email: bkmbardejov@centrum.sk

Na veku nezáleží, stačí chcieť a to ostatné už nechajte na nás.

(20:40, L. Mojdis)

 
Diskusia
Pridať komentár