Z Austrálie priamo do Bardejova, naše mesto dostalo novú tvar

1533x
11. Október 2017

Po ceste naprieč Európou navštívil aj Bardejov

 

Londýn verzus Bardejov

Austrálsky ilustrátor a cestovateľ Maxwell Tilse žije v Londýne, no zmapovanú má už celú Európu. Navštevuje mestá na starom kontinente a vytvára kresby každého mesta. Presne tak, ako ich vidí on. Aj takouto formou si vytvára pamiatku na všetky zaujímavé kúty, ktoré navštívi.

Maxwell počas každej cesty vytvorí kresbu mesta a zaradí ju do vlastného cestovateľského denníka. Aj napriek nepriaznivému počasiu mladíka neodradí nič od tejto určite zaujímavej záľube. Každú kresbu porovná s reálnou fotografiou a rozdiel je niekedy naozaj minimálny. Počas ciest zavítal aj na Slovensko a navštívil, okrem iných, aj historické mesto Bardejov, zapísané v svetovom zozname UNESCO.

 

prahacesko.jpg

Praha kúsok ináč

„Z Krakowa som sa presunul na Slovensko a navštívil som malé stredoveké mesto blízko hraníc - Bardejov. Keď sme dorazili, privítal nás sneh. Bardejov má obdlžníkové námestie a kostol. Mesto bolo úplne čarovné,“ prezradil cestovateľ na margo návštevy Bardejova. 

V galérii nájdete postupne tieto mestá a štáty: Barcelona, Budapešť, Dánsko, Gdansk, Krakow, Krumlov, Londýn, Liptovský Mikuláš, Praha, Česko, Viedeň, Varšava. 

Že sa kresby vydarili, môžete posúdiť sami. Pozrite si fotogalériu:

 
(19:40, j, foto: maxwellillustration) 

tr_tech_sept.jpg

Diskusia
Pridať komentár