Smolný štvrtok, v okrese až dve dopravné nehody, jedna však púta veľkú pozornosť

76x
13. Október 2017

Nie nešťastný piatok trinásteho, ale štvrtok dvanásteho

 

Cestná fréza zasiahla prichádzajúci vlak

 

Štvrtkový deň sa v okrese Bardejov niesol v znamení dvoch dopravných nehôd. Jedna sa udiala pri obci Hertník, kde dodávka skončila mimo cestu a úsek bol neprejazdný. Polícia túto nehodu eviduje ako škodovú udalosť. Druhá, pozoruhodnejšia nehoda sa stala v čase 11.38 hod. na Bardejovskej Zábave.

V čase okolo 07.40 hod. prišlo pri obci Hertník ku škodovej udalosti, ku ktorej došlo tak, že vodič jazdiaci na osobnom motorovom vozidle Citroen pri prejazde pravotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, následkom čoho prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde došlo k stretu s protiidúcim nákladným vozidlom zn. Iveco.

Pri uvedenej udalosti nedošlo k zraneniu jej účastníkov a prítomnosť alkoholu bola vylúčená vykonanými dychovými skúškami u oboch vodičov. Vzniknutá škoda bola vyčíslená na cca 4 500 eur.

 

Nehoda aj na Bardejovskej Zábave

Pri hlavnej ceste na Bardejovskej Zábave došlo k stretu osobného vlaku s cestnou frézou a pri jej cúvaní, otáčaní sa na železničnom násype medzi železničnou traťou a cestnou komunikáciou došlo k zrážke vlaku s frézou, pričom fréza mala vytiahnuté rameno, ktoré zasahovalo ponad železnicu a prichádzajúci osobný vlak jazdiaci na trase Prešov – Bardejov ho zachytil svojou prednou časťou.

 

Čítajte tiež: Sedemnásť ročný Bardejovčan v rukách polície

 

„Pri zrážke došlo k poškodeniu vlaku aj cestnej frézy, presné škody budú vyčíslené dodatočne. Následne boli vykonané dychové skúšky na alkohol u rušnovodiča a strojníka cestnej frézy, obidve s negatívnym výsledkom. Pri zrážke sa nikto nezranil,“ pre portál ahojbardejov.sk tieto skutočnosti uviedol Daniel Džobanik, hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.

 
Železničná spoločnosť Slovensko následne vypravila z Prešova náhradný spoj, staršiu vlakovú súpravu, ľudovo nazývanú Malina. Trpezlivosťou sa museli obrniť aj cestujúci, ktorým sa príchod do ich cieľovej zastávky predĺžil.

Druhý prípad objasňuje Oddelenie železničnej polície Prešov ako priestupok podľa Zákona o dráhach.

(9:45, j)

 
1344
Diskusia
Pridať komentár