Futbalistky dvakrát vyhrali aj v Nitre, už v utorok derby o Šariš

3020x
15. Október 2017

Ďalšie víťazstvá pre Partizán

mikolajova.JPG

Mária Mikolajová strelila v oboch dueloch prvý gól Bardejova

 

Dva zápasy na ihriskách súperov odohrali prvoligové futbalistky Partizána Bardejov. V piatom kole vycestovali ženy a juniorky do Bratislavy, kde sa stretli s tímom NMŠK 1922, ktorý je v súťaži nováčikom. V šiestom kole sa oba celky predstavili v Nitre.

V Bratislave sa prekvapujúco vedenia ujali domáce hráčky, keď brankárku Kuľkovú už v ôsmej minúte prekonala Kršjaková. Dlho sa však neradovali, o sedem minút na to vyrovnala Mikolajová a hralo sa odznova. Výsledkom 1:1 sa skončil prvý polčas, výsledok bol tak pred druhou polovicou duelu otvorený. Po zmene strán mali viac z hry hostky, čo dokázali potvrdiť aj dvoma gólmi. Do vedenia ich dostala v 66. minúte Havranová a o desať minút poisťujúci tretí gól strelila Dimitrijević. V ďalšom priebehu sa už na ihrisku nič podstatné nezmenilo a tak Partizánky po výhre 3:1 získali ďalšie tri body.

 

Podobný zápas aj v Nitre

Aj do Nitry vycestovali ženy Partizána Bardejov s cieľom bodovať naplno. V oklieštenej zostave sa ujali vedenia v trinástej minúte, keď skóre znova otvorila strelkyňa Mikolajová. Po hodine hry na 2:0 zvyšovala Mazurová, no domáce sa nevzdávali a v 84. minúte Koleničková znížila. O štyri minútky prišla chvíľa Lemešovej, keď spoza šestnástky vyslala krásnu strelu a lopta skončila v sieti domácej Izsákovej.

Bardejovčanky tak vyhrali aj svoj piaty zápas v sezóne a spolu so Slovanom sú bez straty bodu na čele tabuľky. Ako videl zápas v Nitre tréner Bardejovčaniek Ľubomír Čekan? „K dispozícii sme mali na tento zápas iba dvanásť dievčat, tri naše hráčky sú na reprezentačnom zraze. Mali sme viac z hry, domáce si dokázali vypracovať jednu väčšiu šancu, ktorú chytila Mochnacká a tri pološance, my sme svoje príležitosti využili. Nitra skórovala po našej chybe, keď domáca hráčka išla sama na bránu a dokázali znížiť. Vzápätí strelila nádherný gól Diana Lemešová asi z tridsiatich metrov. Nitre sme dovolili hrať po šestnástku.“

 

V Prešove už v utorok

Najbližšie sa Partizánky predstavia v Prešove už tento utorok, 17.10.2017 v dohrávke prvého kola. „Budeme chcieť potvrdiť úlohu favorita, súper bude mať výhodu, lebo cez víkend nehral. Mali by mať viac síl, dúfam, že zregenerujeme a že vyhráme. Na zápas pôjde iba jedenásť – dvanásť hráčok,“ dodal lodivod žien Čekan.

 

Darí sa aj juniorkám

Plný počet bodov z dvoch zápasov na súperových ihriskách si pripísali aj juniorky Partizána, v Bratislave vyhrali vysoko 11:0 a v Nitre tesne 1:0, keď jediný gól strelila v 53. minúte Hronecová. Po piatich kolách majú juniorky na konte pätnásť bodov a skóre 43:0.  

(17:45, J. Mačejovský)


Diskusia
Pridať komentár