Vážna dopravná nehoda smerom na Šibu, čaká sa na záchranársky vrtuľník

18862x
17. Október 2017

Zrazený motorkár

V úseku bola hustá hmla

 

Aktualizované:

V utorok sedemnásteho októbra v čase okolo 17.40 hod. došlo na ceste III/3491 v smere od Kľušovskej Zábavy na obec Šiba k dopravnej nehode, pri ktorej sa ťažko zranil sedemnásť ročný vodič z Hertníka, ktorý viedol motocykel Yamaha MT 125.

Pri predchádzaní pred ním idúceho motorového vozidlá čelne narazil do prednej ľavej časti oproti idúceho osobného auta Škoda Fabia combi. Následkom toho ho odhodilo do pravej strany cesty, kde narazil do ľavej časti v tom čase jazdiaceho vozidla v smere jeho jazdy, osobného auta Peugeot, v dôsledku čoho spadol s motocyklom na zem v jazdnom pruhu v smere svojej jazdy. Pri nehode utrpel motocyklista úraz oka, hlavy a zlomeninu nohy s dobou liečenia minimálne 14 dní. Bol prevezený do prešovskej nemocnice. Na miesto havárie mal prísť aj vrtuľník, ale vzhľadom na hmlu sa tak nestalo. U účastníkov nehody alkohol nebol nezistený, predbežná škoda je odhadnutá na päť tisíc eur.

Na uvedenej trase sa v posledných dňoch stala v poradí už niekoľká dopravná nehoda.

 

Videoreportáž



Bezodkladne po vzniku udalosti v cestnej premávke bola zabezpečená obchádzka operačným strediskom v spolupráci s riaditeľom Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva policajného zboru Bardejov (zo smeru od Prešova po obchádzkovej trase Hertník - Bartošovce - Janovce - Kobyly - Kľušov - Bardejov a opačne zo smeru od Bardejova). Premávka v rámci obchádzky miesta udalosti v cestnej premávke bola riadená policajnými hliadkami.

„Plánovanie výkonu služby dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky je sústredené prioritne do úsekov určenej obchádzkovej trasy (hliadky Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva policajného zboru Bardejov a hliadky obvodného oddelenia policajného zboru Raslavice). Výkon všetkých foriem dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky bude aj naďalej  do ukončenia trvalej a dočasnej obchádzky cesty II/545 plánovaný prioritne do predmetných úsekov,“ prezradil pre portál ahojbardejov.sk hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Cesta bola neprejazdná viac ako dve hodiny. 

(18:15, red) 

 
1349
Diskusia
Pridať komentár