Zaujímavá zahraničná odborná prax žiakov Obchodnej akadémie v Bardejove

610x
27. Október 2017

Odborná prax

Študentky na zahraničnej praxi

 

V čase od 09.10. - 20.10.2017 absolvovali žiaci 4. ročníka svoju plánovanú 2-týždennú odbornú prax na ekonomických úsekoch rôznych firiem v okrese Bardejov.

V rámci Programu ERASMUS+ naša škola získala grant na realizáciu zahraničnej odbornej praxe (stáže) pre vybraných najlepších žiakov. Prvá skupina žiakov túto prax  už absolvovala vo firmách v meste Havířov. Druhá skupina ju bude realizovať v mesiaci máj 2018. Všetky náklady spojené s touto zahraničnou praxou sú plne hradené zo získaného grantu. 

Cieľom  projektu bolo aj spoznávanie kultúry mesta a regiónu, ako aj nadviazanie spolupráce so školami rovnakého zamerania.

Konkrétne navštívili v Ostrave Novú radnicu, ktorá má najvyššiu vežu v Čechách s výškou 73 metrov. Rozhľadňa je verejne prístupná a počas prehliadky našich žiakov sprevádzal žiak 4. ročníka Obchodnej akadémie v Ostrave.

Okrem toho navštívili v Ostrave aj národnú kultúrnu pamiatku - baňu Michal. Po ukončení ťažby v tejto čiernouhoľnej  bani  ostal zachovaný komplex povrchových budov z rokov 1912 – 1915. Tri návštevnícke okruhy zahrňujú expozície v administratívnej budove, ťažnú budovu, strojovňu s pôvodnými elektrickými strojmi a ďalšími zaujímavosťami.

Po kladnom hodnotení zahraničnej stáže v Čechách zo strany žiakov, chceli by sme aj v budúcnosti pokračovať v získavaní grantu v rámci Programu ERASMUS + a umožniť žiakom praxovať aj v iných európskych štátoch. 

(18:50, GM)

 
362
Diskusia
Pridať komentár