Bardejovčania opäť potvrdili svoju dominanciu na Slovensku

1535x
10. November 2017
Majstrom kraja Luan Dinh Dang
 
 
Uskutočnili sa tri aktivity pod jednou strechou  
 
Koncom októbra sa v Bardejove podarilo organizátorom spojiť tri rôzne aktivity pod jednou strechou v priestoroch športovo-kultúrneho strediska Chill na sídlisku Družba. Hlavným bodom programu bol turnaj v stolnom futbale, ktorý trval od piatku do nedele, doplnený súťažou v skateboardingu a maľovaním na papier a plátno.
 
Nezisková organizácia FoosForLife spoločne s FUS (Foosballovou Úniou Slovenska) zorganizovali historicky prvý trojdňový turnaj - Majstrovstvá Prešovského kraja spojené so spomienkovým turnajom "Memoriál Tomáša Chmuroviča" na ktorom sa zúčastnilo viac ako 60 hráčov z celého Slovenska a Poľska.
 V rámci turnaja sa odohralo 6 disciplín v stolnom futbale (open doubles, open singles, amateur doubles, amateur singles, speedball a pohár klubov).
 
Open Doubles:
1. Dupej Ivan / Grobár Martin
2. Kijak Tomáš / Dinh-Dang Luan
3. Podmaka Andrej / Šurina Niko  
 
Open Singles:
1. Dinh-Dang Luan
2. Minár Marek
3. Grobár Martin  
 
Amateur doubles:
1. Rojko Ján / Tkáč Ján
2. Šurina Niko / Fedor Ján
3. Guzi Tomáš / Mikláš Michal  
 
Amateur Singles:
1. Bačo Matúš
 2. Ondek Patrik
3. Šarmír Filip  
 
Speedball:
1. Horčiak Jozef / Dinh-Dang Luan
2. Dupej Ivan / Grobár Martin
3. Fedor Ján / Kresánek Michal  
 
Pohár Klubov:
1. miesto FoosForLife  
 
Najlepším juniorom turnaja sa stal Patrik Ondek a Majstrom kraja Luan Dinh Dang. Putovný pohár Memoriál Tomáša Chmuroviča získal nakoniec taktiež Luan Dinh Dang. Bardejovčania svojim víťazstvom v disciplíne "pohár klubov" opäť potvrdili svoju dominanciu v tomto športe na Slovensku.  
 
Súťaž v skateboardingu bola z dôvodu nepriaznivého počasia presunutá až na nedeľu. Konala sa pod záštitou OZ Bardejov Skate Crew a zúčastnilo sa jej 12 skaterov z nášho mesta. Odjazdené boli dve disciplíny nad 16 rokov a jedna disciplína do 16 rokov.  
 
Game of Skate do 16 rokov:
1. miesto - Jozef Sivák CJ
2. miesto - Jozef Ripič
3. miesto - Martin Gurský  
 
Game of skate nad 16 rokov :
1. miesto - Damian Radvanský
2. miesto - Matúš Sabol 3. miesto - Marek Fecko  
 
Besttrick - Tomáš Foriš - trepflip lipslide na rail  
 
 
A nakoniec, OZ M.A.Ľ.A.R. poskytlo počas celého turnaja priestor nato, aby si každý záujemca mohol vyskúšať vytvoriť niečo vlastné na papier pomocou temperových farieb alebo profesionálnych sketchovacích markerov. Nechýbala ani tvorba na plátno s využitím farieb v sprejoch. Graffiti umelec zo Spišskej Novej Vsi vytvoril obraz s názvom „Jesenná krajinka“. Počas podujatia vzniklo aj zaujímavé graffiti plátno ako spolupráca dvoch writerov z Bardejova a Spišskej Novej Vsi. Diela sú vystavené v priestoroch centra.  
 
Ďakujeme všetkým zúčastneným za ich aktívnu participáciu na podujatí, vďaka ktorej sa podarilo do turnaja počas celého víkendu vniesť nezabudnuteľnú atmosféru.
Naša vďaka patrí aj mestu Bardejov a všetkým sponzorom, bez ktorých pomoci by sa nám túto akciu nepodarilo uskutočniť.
 
(16:13, M. Sulin, foto: M. Šproch Harčár)
 
 
Diskusia
Pridať komentár