Dievčatá z prvého stupňa sa zišli na ZŠ B. Krpelca v Bardejove

1056x
14. November 2017

Mladé futbalistky sa stretli na 4. ZŠ

 Reportáž

V telocvični Základnej školy Bartolomeja Krpelca v Bardejove sa vôbec po prvýkrát uskutočnil dievčenský futbalový turnaj základných škôl prvého stupňa. Organizátorom podujatia sa stala CFT academy v spolupráci so štvrtou základnou školou a Slovenským futbalovým zväzom. Cieľom bolo spropagovať dievčenský futbal na Slovensku a nájsť nové talenty, s ktorými sa bude dať v budúcnosti pracovať.

„O turnaj je veľký záujem, prišlo šesť škôl, z Bardejova a jedna z Raslavíc. Hralo sa systémom 4+1, v každom družstve je minimálne osem dievčat. Pripravené sú medaily, ani jeden tím neodišiel bez odmeny,“ informoval Peter Herstek, jeden z organizátorom turnaja. 

Na palubovke sa predstavilo množstvo dievčat, ktoré sa s futbalovou loptou ešte len zoznamujú.

 

Priamo na ihrisku sme mohli zhliadnuť veľké odhodlanie zabojovať o víťazstvo v každom zápase. Pozrieť sa na nádejné futbalistky prišiel aj koordinátor Slovenského futbalového zväzu pre región východ, František Kuľka.

„Obrovský dôraz v ženskom futbale by mali kluby klásť na prácu dopoludnia. Výsledkom toho je aj práca CFT academy. Na turnaji bolo vidno ochotu pobehnúť, prihrať. Toto je dobrý základ na to, že tá kvantita, ktorú chceme vidieť v ženskom futbale, bude dostačujúci a časom sa nám podarí dorasť do väčšej kvality,“ povedal F. Kuľka.

Konečné poradie: 1. ZŠ Komenského, 2. ZŠ B. Krpelca, 3. ZŠ Komenského
Viac sa už dozviete v priloženej videoreportáži.
(13:41, L. Urbán, j)
 
Diskusia
Pridať komentár