Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou! Mladý silák z Bardejova vytvoril ďalšie rekordy

4682x
21. November 2017

Bodovali v Izraeli 

 Video z majstrovstiev v Izraeli

Iba šestnásťročný Janík Velgos, študent Hotelovej akadémie Jána Andraščíka v Bardejove, na Majstrovstvách štátu Izrael v tlaku na lavičke vytlačil neskutočných 340 kíl.

V dňoch 17. – 18. novembra sa uskutočnili medzinárodné Majstrovstvá štátu Izrael, kde bolo pozvaných 150 pretekárov z rôznych štátov sveta. Zo Slovenska do Izraela vycestoval osem členný tím, z toho boli štyria pretekári. Jediným Bardejovčanom v súťaží bol Janík Velgos.

Preteky sa vydarili všetkým Slovákom, Ján Orosz pretekal v tlaku na lavičke masters, Ivan Giňovský v trojboji a v mŕtvom ťahu, Ľubomír Trstenský v mŕtvom ťahu a Janík Velgos v tlaku na lavičke a v mŕtvom ťahu.

Ľuboslav Velgos, otec už teraz slávneho Janíka, si na majstrovstvách obliekol rozhodcovský dres. Mladý Janík vyhral všetko. Prvé miesto dosiahol v benchpressse – 340 kg, národný rekord, neoficiálny svetový rekord, absolútny víťaz bez rozdielu hmotnosti od 13 do 23 rokov. Získal tiež prvé miesto v mŕtvom ťahu RAW 260 kg, národný a neoficiálny svetový rekord, absolútny víťaz bez rozdielu hmotnosti od 13 do 23 rokov.

Po súťaži Slovenská výprava absolvovala návštevu Jeruzalema a Mŕtveho mora, kde sa snažila nabrať veľa nových síl do budúcna. Naspäť na Slovensko cestujú zajtra, v stredu 22.11.2017.

„Na tieto súťaže sme boli pozvaní organizátormi a predstaviteľmi štátu Izrael, takéto súťaže sú veľkou výzvou a poctou. Zbierame skúsenosti a snažíme sa podať čo najlepší výkon, rozobrať s organizátormi priebeh pretekov, vzájomne si poradiť, a samozrejme vybojovať titul danej krajiny,“ prezradil Ľuboslav Velgos, ktorý je zároveň prezidentom Slovenskej asociácie silového trojboja.

Už vo štvrtok Janík Velgos cestuje do Bratislavy, kde preberie cenu Ministra školstva za úspešnú reprezentáciu Slovenska v zahraničí.

Výsledky reprezentantov Slovenska:

Jan Orosz, 1. miesto - kat. RAW tlak - 210kg, Absolútny víťaz masters,

Ivan Giňovský, 1. miesto - kat. RAW trojboj - 537,5 kg masters

Ivan Giňovský, 1. miesto - kat. RAW mŕtvy ťah-masters

Ivan Giňovský, 190 kg mŕtvy ťah

Ľubomír Trstenský 1. miesto - kat. RAW mŕtvy ťah – 240 kg masters

(18:17, red) 
 
Klaudia
22.11.2017 09:02
wau
Výborný úspech, blahoželám :)
Marián
21.11.2017 23:40
Gratulujeme
Super, problém je len zodvihnuť takuto hmotnosť, nie to ešte dať dole a hore. Obrovská gratulácia !!
Pridať komentár