Bardejovské gymnázium sa dožilo osemdesiatky

2220x
24. November 2017
Osemdesiate výročie oslávili Slávnostnou akadémiou
 Reportáž
 
Bardejovské Gymnázium Leonarda Stöckela v uplynulých dňoch oslávilo okrúhle osemdesiate výročie vzniku školy. Študenti spolu so svojimi pedagógmi oslávili okrúhle narodeniny v priestoroch športovej haly, kde si pripravili Slávnostnú akadémiu, ktorá trvala takmer dve hodiny. Galaprogramu sa zúčastnilo viac ako dvesto pozvaných hostí, nechýbalo ani vedenie mesta či štátny tajomník rezortu školstva Peter Krajňák.
 
Publikum viackrát aplaudovalo pri vystúpeniach študentov tohto významného gymnázia. Na akadémii boli odovzdané aj ceny riaditeľa školy, za vynikajúce výsledky dosiahnuté v reprezentácii školy študentom Dorote Porubskej a Filipovi Gombošovi, za vynikajúce výsledky vo výchovno-vzdelávacej práci cenu získala Rozália Kusendová, za významnú podporu výchovy a vzdelávania na škole získali cenu Anna Vargová, akademický sochár Martin Kutný a europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová. Cenu riaditeľa gymnázia získali aj školy, s ktorými gymnázium dlho a úspešne spolupracuje – Marta Breisky – riaditeľka Inštitútu cudzích jazykov v Bardejov, Eva Remetová, riaditeľka Súkromnej strednej odbornej školy v Bardejove a Jozef Rohaľ z autoškoly Ekomido.
 
Pozrite si fotogalériu: 
 
 
 
Novodobú históriu začalo gymnázium písať prvého septembra 1937, no prvá správa o predchodcovi tohto gymnázia siaha až do štrnásteho storočia. Zriaďovateľom školy je Prešovský samosprávny kraj, školu v súčasnosti navštevuje približne 600 študentov a riaditeľom je Marcel Tribus. Na príprave tohtoročnej Slávnostnej akadémie sa študenti i pedagógovia pripravovali už od minulého školského roku.
Viac sa už dozviete v reportáži.
(19:11, j, L. Urbán)
 
Diskusia
Pridať komentár