Makovická struna sa aj tento rok vydarila na výbornú, diváci tlieskali

1070x
26. November 2017
Skvelé podujatie napísalo už 45. ročník
 Reportáž
 
Aj tento rok do Bardejova zavítala Makovická struna. Prehliadka ľudových piesní napísala už svoju 45. kapitolu. V dvoch vystúpeniach sa prezentovali speváci a speváčky, ktorí z regionálnych súťaží postúpili na ten finálový, ktorý sa pre veľký záujem v Bardejove konal dvakrát a raz aj v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. Zaplnená Športová hala Mier si mohla vypočuť spevácke talenty, ktoré zaspievali rusínske a ukrajinské piesne.
 
Organizátorom akcie bol Zväz Rusínov a Ukrajincov Slovenskej republiky, Mesto Bardejov, Prešovský samosprávny kraj, Hornošarišské osvetové stredisko, Okresný úrad v Bardejove, Bardejovský podnik služieb a Divadlo Jonáša Záborského. Odborná porota pozorne sledovala všetky vystúpenia a rozhodla o udelení niekoľkých cien, vrátane titulov laureátov.
  
 Pozrite si fotogalériu:
 
Najmladšou účastníčkou Makovickej struny sa stala Justína Skirtová. Cenu diváka si aj tento rok odniesli bratia Zjatikoví. V kategórii trio spevu sa laureátmi 45. ročníka Makovickej struny v Bardejove stáli Renáta Kantuľáková, Blažena Šuťáková a Slávka Ferková. V kategórii Duo spevu sa laureátmi môžu opäť popýšiť bratia Denis a Peter Zjatikoví. V kategórii sólo spevu sa víťazom stál Ján Matta. Makovická struna sa aj tento rok vydarila a diváci si so sebou domov odniesli krásny umelecký zážitok.
 
Viac sa už dozviete vo videoreportáži.
(15:37, Z. Šinaľová)
 
Diskusia
Pridať komentár