Záchrana som ja – príbehy malých hrdinov

700x
29. November 2017
Záchrana som ja
 
Žiaci so spoločnou publikáciou 
 
Pomoc blížnemu je to najcennejšie, čo môžeme našich žiakov naučiť. Preto sa v duchu prvej pomoci, záchrany života, prevencie pred úrazmi a bezpečnosti na cestách zapojili žiaci 3. C a 4. C triedy do literárno-výtvarnej súťaže Záchrana som ja, ktorá bola organizovaná pod záštitou neziskovej organizácie Falck a Nadácie Alianz.
 
Úlohou žiakov bolo napísať skutočný alebo vymyslený príbeh, v ktorom ochotne pomohli človeku či zvieratku, keď sa ocitli v ťažkostiach alebo dokonca v ohrození života. Každý žiak musel svoju príhodu doplniť tromi vhodnými ilustráciami. Všetky príbehy sme zviazali do jednej publikácie, ktorú sme nazvali Naše dobrodružstvá, záchranné akcie a dobré skutky. V každom z nich deti dokázali konať s rozvahou a poskytnúť prvú pomoc či zavolať na život zachraňujúce telefónne čísla 150, 155, 158 alebo 112. Na papier poukladali skutočne veľmi originálne a tvorivé myšlienky. Mnohé z nich využili aj skúsenosti zo súťaže o prvej pomoci, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž.
 
Ukážky z príbehov 
 
Keď sme si s deťmi prvýkrát prezerali a čítali našu knihu, boli sme nadšení, spokojní a hrdí, aké dielo sme spoločne vytvorili. Za toto „milé dielko“ sme sa v celoslovenskej súťaži z počtu 376 prihlásených škôl umiestnili v TOP 50-ke víťazných škôl. Odmenou pre nás budú ukážky prvej pomoci pre žiakov 1. stupňa a kurz prvej pomoci pre pedagógov. Najviac sme však hrdí na to, že naša škola, ZŠ na Wolkerovej ulici v Bardejove, získa automatický externý defibrilátor.
 
Toto všetko na nás čaká 19.decembra 2017, v predvianočnom čase, v ktorom si opäť uvedomíme, že dar života je to najcennejšie a najkrajšie, čo vôbec existuje. Urobili sme „malú“ vec, ale s veľkou láskou. A malé veci robia veľké zázraky.
 
(15:32, M. Lapčáková, P. Chomová)
 
Diskusia
Pridať komentár