Imatrikulácia prvákov v Základnej škole na Wolkerovej ulici

823x
30. November 2017
Imatrikulácia prváčikov
 
Spoločne zapózovali 
 
Už tradične sa v ZŠ na Wolkerovej ulici spája mesiac november s imatrikuláciou prvákov. Vyučujúce prvých ročníkov začali s prípravou slávnosti už oveľa skôr. Nie je to predsa ľahká úloha. Je potrebné pripraviť kultúrny program, text prijímacieho listu, imatrikulačné čapice, darčeky, pozvánky pre rodičov...
 
Žiaci sa na túto slávnostnú chvíľu veľmi tešili. Každý deň chodili do školy s otázkou, koľkokrát sa ešte musia vyspať, aby prišiel ich vytúžený deň. Dočkali sa! Prišiel 16. november 2017 deň slávnostnej imatrikulácie. Rodičia silným potleskom privítali prvákov, ktorí nastúpili v slávnostnom oblečení s imatrikulačnými čiapkami na hlavách. Úvod našej slávnosti patril žiakom ZUŠ M. Vileca, pod vedením p. učiteľa Mgr. M. Bukovského, ktorí nám zahrali skladby Tiger – Rak, Ice cream a Zuzka Jurčová z 1.B sa predstavila skladbou „Meggy“.
 
Potom sa postupne predstavovali žiaci 1.A , 1.B, 1.C, 1.D triedy tým, čo sa za krátku dobu naučili. Boli to rôzne básne, piesne, tanček, ale aj to, v čom má naša škola v meste dlhoročnú tradíciu. Nasledoval slávnostný sľub žiakov, po ktorom triedne učiteľky odovzdali prijímacie listy. Niekoľkými slovami sa prvákom prihovorili aj žiaci deviateho ročníka. Aby tieto slová dodržali, spečatili ich prísahou na veľkú ceruzu.
 
 
 
K prvákom sa hrejivými a povzbudzujúcimi slovami prihovorila aj p. zástupkyňa Mgr. E. Pavličková. Potom už nasledovalo odovzdávanie darčekov z tajomného mešca maskotmi tučniakom a kurčaťom. Následne sa žiaci rozišli so svojimi triednymi učiteľkami do tried, kde si mohli pochutnať na sladkej torte a občerstviť sa. Pre žiakov to bol veľký zážitok.
 
Úplný záver patril poďakovaniu rodičom, ktorí sa sponzorsky podieľali na tejto slávnosti, p. učiteľkám, vychovávateľkám, zástupkyni Mgr. E. Pavlíčkovej, žiakom ZUŠ M. Vileca pod vedením p. Mgr. M. Bukovského, p. učiteľovi Mgr. S. Goč - Benkovi za ozvučenie.
(10:40, Mgr. M. Havrillová)
 
Diskusia
Pridať komentár