V Bardejove si pripomenuli svetový deň reumatizmu

934x
03. December 2017
Zišli sa pri rieke Topľa
 Reportáž 
 
Po roku si v Bardejove znova pripomenuli Svetový deň reumatizmu. Miestna pobočka Bardejov pripravila v rámci podujatí Ligy proti reumatizmu projekt Pohnime sa s reumou alebo Milión krokov pre reumatikov. Podujatím sa organizátori snažili dokázať, že síce majú reumu, ale napriek tomu chcú byť silní, chcú s chorobou bojovať a svoj život chcú prežiť čo najkvalitnejšie.
 
V ostatných rokoch sa o reume hovorí viac a otvorene a nesmie sa s tým prestať. Reuma je chronické zápalové ochorenie kĺbov a nie je to len choroba starých ľudí. Postihuje všetkých bez rozdielu veku, rasy, či pohlavia.
 
Pre všetkých, ktorí potrebujú pomoc, radu alebo informácie o tejto chorobe, je tu Liga proti reumatizmu na Slovensku a konkrétne aj miestna pobočka v Bardejove. Tento rok si organizátori pripravili spoločnú chôdzu s paličkami, kde všetkým ukázali, že sa vedia hýbať. Počas rekondičného pobytu v Tatrách sa im podarilo urobiť 332 000 krokov a číslo narástlo o ďalšie tisíce. Trasa chôdze bola popri rieke Topľa cez Orosovú lávku k Seniorcentru.
 
Viac sa už dozviete vo videoreportáži.
(10:05, Z. Šinaľová)
 
Diskusia
Pridať komentár