Slovensko zastupovala základná škola z Bardejova

884x
04. December 2017
Základná škola na Wolkerovej ulici začala plniť program projektu Erasmus +
 
Slovensko zastupovala škola z Bardejova 
 
Mesto Adana sa nachádza na juhu Anatólie, asi 30 km severne od pobrežia Stredozemného mora, na brehoch rieky Seyhan. Má viac ako 1,5 milióna obyvateľov a patrí medzi piate najväčšie mesto v Turecku. V tomto meste sa prednedávnom konalo prvé oficiálne stretnutie učiteľov nemeckého a anglického jazyka zo Slovenska, Grécka, Talianska, Poľska a Turecka v rámci projektu Erasmus +.
 
Slovensko bolo na tomto podujatí zastúpené Základnou školou na Wolkerovej ulici v Bardejove. Za celým projektom stojí vyučujúca nemeckého a anglického jazyka pani učiteľka Soňa Sosenková. Je hlavnou koordinátorkou projektu s názvom „Spielend neues lernen - Learning Through Gamification“, ktorý druhý novembrový týždeň úspešne odštartoval svoju dvojročnú aktivitu.
 
Nezabudnuteľné chvíle 
 
Vyučujúci jednotlivých krajín sa na tomto stretnutí navzájom zoznámili, prezentovali svoje školy a mestá, oboznámili sa na pracovných stretnutiach s harmonogramom a činnosťou celej projektovej spolupráce. Spolu sme zažili nezabudnuteľné chvíle pri prehliadke mesta Adana a na poznávacom výlete v oblasti Cappadocia, ktorú pre nás zorganizovala hosťujúca turecká škola (RAMAZAN ATIL ANADOLU LISESI, CUKUROVA- ADANA). Vedenie a vyučujúci tejto školy prekvapili obrovskou pohostinnosťou a výbornou organizáciou počas celého stretnutia. Svoje sprievodcovské schopnosti zvládli na vysokej úrovni študenti školy.
 
Získať nové skúsenosti 
 
Veríme, že vďaka tomuto projektu i žiaci našej školy budú mať možnosť spoznať život svojich rovesníkov v Taliansku, Poľsku, Turecku a Grécku a overiť si svoje komunikačné schopnosti v nemeckom a anglickom jazyku, získať nové skúsenosti a zažiť chvíle, ktoré im v budúcnosti pomôžu pri šírení rešpektu a tolerancie. Zároveň budú prezentovať v zahraničí svoju školu, mesto i celé Slovensko. Už v apríli ich čaká prvé stretnutie s rovesníkmi v jednej zo spomenutých krajín - v Taliansku.
(19:21, J. Rohaľová)
 
Diskusia
Pridať komentár