Bardejovčanky jesennú časť zvládli bravúrne

1585x
07. December 2017
Rok 2017 doposiaľ najúspešnejší
 Reportáž
 
Úspešnú jesennú časť majú za sebou prvoligové futbalistky Partizána Bardejov. V prvej lige vyhrali všetkých deväť stretnutí a nestratili ani bod, v Slovenskom pohári postúpili do tretieho kola, v ktorom sa stretnú s druholigovou Prievidzou na jej pôde. Začiatok sezóny bol pre mladé Partizánky náročný, veď po Lige majstrov mali krátky čas na prípravu a už po niekoľkých desiatkach hodín museli zvládnuť úvodný duel v domácej súťaži proti ambicióznemu nováčikovi z Ružomberka.
 
V predposlednom jesennom kole odohrali ťažký zápas v Žiline, no po tesnej výhre 2:1 sa dobre naladili na šláger jesene, v ktorom v domácom prostredí vyzvali bratislavský Slovan. Na tento duel sa Bardejovčanky dobre pripravili a po bojovnom výkone vyhrali takisto 2:1. Víťazstvom 8:0 v pohári s Lokomotívou ukončili futbalistky jesennú časť s bilanciou desať zápasov - desať víťazstiev.
 
Celkový rok 2017 bol v histórii ženského futbalu v Bardejove najúspešnejší. Po obhajobe víťazstva v Slovenskom pohári vyhrali ženy aj domácu súťaž a odmenou im boli zápasy v Lige majstrov v ďalekom Gruzínsku.
 
Po prestávke znova tréningy
 
Po dvojtýždennej prestávke sa ženy znova zídu na tréningu, aby spolu pokračovali v tréningovom procese. Počas zimy bude družstvo potrebné rozšíriť o ďalšie kvalitné hráčky. Prednedávnom do Bardejova na skúšku zavítala legionárka z Ukrajiny.
 
Márii Mikolajovej to sype
 
Po jesennej časti je najlepšou strelkyňou v súťaži Bardejovčanka Mária Mikolajová s trinástimi gólmi. Úvodné jarné ligové kolo odštartuje sedemnásteho marca a Partizán doma privíta Tatran Prešov. V prvej lige sa darí aj juniorkám, tie sú po jesennej časti takisto na prvom mieste a tiež s trojbodovým náskokom pred druhým Slovanom Bratislava.
 
Viac sa už dozviete vo videoreportáži.
(17:04, Z. Šinaľová)
 
Diskusia
Pridať komentár