Školáci z Bardejova zorganizovali zbierku pre Detský domov vo Svidníku

1563x
08. December 2017

 Zbierka pre detský domov

 
Študenti vo Svidníku
 
V priebehu novembra prebehla na Spojenej škole zbierka oblečenia a hračiek pre Detský domov vo Svidníku, ktorú zorganizovali pani učiteľky Mgr. Viera Kissová a Mgr. Lenka Tulejová. Začiatkom decembra sme spolu s pani učiteľkou Mgr. Evou Šofrankovou a žiakmi I., II., a III.A triedy študijného odboru sociálno – výchovný pracovník nazbierané oblečenie, knihy a hračky odovzdali.
 
Mali sme tú možnosť vidieť na vlastné oči ako deti v prostredí detského domova žijú. Dozvedeli sme sa, že sa venujú rôznym aktivitám. Bolo vidieť ako veľmi tieto veci potešili, zvlášť hračky, ktoré maličké deti už nechceli pustiť z rúk. Uvedomili sme si, akí sme bohatí, keď máme svoje rodiny, keď môžeme povedať pre nás také samozrejmé - mama, otec. Stretol sa snami aj pán riaditeľ Detského domova a zaujímal sa o náš odbor, rozprávali sme sa aj s deťmi.
 
Poďakovali sa nám aj „ profirodičia“, ktorí majú niektoré deti vo vlastných rodinách. Pozreli sme si izby, kuchynku, obývačku, kde sa deti učia. Po ceste domov sme mali nad čím uvažovať, aj nad tým aký rôzny môže byť život.
(15,59, E. Gdovinová, 2.A)
 
Diskusia
Pridať komentár