V Bardejove reklama na hokej, diváci si deň pred Vianocami prišli na svoje

3226x
23. December 2017
Skvelé hokejové divadlo 
 
Bardejovčania poslednú tretinu nezvládli a zápas prehrali 
 
Deň pred Štedrým večerom odohrali hokejisti HK Bardejov dôležitý súboj, keď na domácom ľade privítali družstvo HK 58 Sanok. Už pred zápasom bolo jasné, že duel prinesie kvalitný hokej z oboch strán podporený fanúšikovským povzbudzovaním.
 
Diváci si na štadión priniesli plyšové hračky, ktoré po prvom strelenom góle Bardejova hodili na ľadovú plochu. Na otvárací gól čakali do 14. minúty, na radosť domácich sa do streleckej listiny zapísala nová akvizícia Bardejova, Nikita Shabanov. Klzisko sa zaplnilo plyšákmi, tie poputujú do detského domova a do nemocnice. Aj týmto pekným gestom Bardejovčania myslia na najmenšie detičky.
 
Výsledkom 1:0 sa skončila aj prvá tretina. V prostrednej časti hry na 2:0 upravoval Vladimír Mojdis, keď dokázal využiť presilovú hru. V polovici stretnutia po prvý raz udreli aj hostia, keď sa presadil Bialy a o minútu na 2:2 vyrovnával Cwikla.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
 
Úvod tretej tretiny vyšiel hosťom a Maciejko poslal poľský celok prvýkrát do vedenia. V 49. minúte už na 2:4 upravoval Mermer. Baranok o tri a pol minúty skóre upravoval a znížil, no o tri minúty Witan zabezpečil znova dvojgólové vedenie Sanoku. V úplnom závere hostia strelili ešte dva góly.
 
„Bol to veľmi ťažký zápas, hlavne zo začiatku, ale ďakujem chlapcom, že to vydržali a vydržali ťažkú hru aj zo strany Bardejova, nedali sa vyprovokovať. Budeme teraz dobre sviatkovať, potrénujeme a verím, že do ďalších zápasov pôjdeme s novou energiou,“ uviedol tréner hostí Marcin Cwikla.
 
Šarvátky nás vyviedli z tempa
 
„Začiatok sme mali dobrý, išli sme do vedenia. Vieme, že body potrebujeme, blíži sa koniec základnej časti a k tomu som nabádal aj chlapcov. Až v druhej tretine začali šarvátky a hráči sa tomu začali viac venovať ako hre. To nás vyviedlo z tempa a hra sa začala uberať ináč. Škoda, dobre rozohraný zápas. Tretia tretina nám nevyšla, zranil sa nám brankár Krochta. Škoda, že sme to nevládli, aj keď sme veľmi chceli,“ informoval po dueli Ján Vodila, lodivod Bardejova.
 
 Reportáž
 
Štyristo divákov sledovalo bojovný a rýchly hokej z oboch strán. K skvelým domácim fanúšikom sa tento raz pridali aj poľskí „kibici“ a spolu vytvorili na zimnom štadióne výbornú atmosféru. „Pôsobil som v Poľsku, poznám mentalitu kibicov. Vedia pripraviť dobrú atmosféru, určite sa Sanovskému družstvu hralo pred takou kulisou,“ pokračoval Vodila.
 
Šťastné a veselé Vianoce 
 
Opýtali sme sa oboch trénerov, čo by zaželali svojim fanúšikom k blížiacim sa sviatkom. „Všetko najlepšie, zdravie, pokoj, aby boli doma s rodinami a aby si Vianoce užili,“ uviedol tréner Sanoku. Jeho náprotivok J. Vodila povedal: „Všetkým fanúšikom ľadového hokeja prajem šťastné a veselé prežitie Vianočných sviatkov, veľa darčekov a nech sú hlavne zdraví.“
 
Medzi sviatkami budú Bardejovčania trénovať od 27.12 do 29.12, v novom roku čakajú Bardejov ešte tri zápasy v základnej časti, v ktorých sa rozhodne, či HK postúpi do play-off.
 
HK Bardejov – HK 58 Sanok 3:7 (1:0, 1:2, 1:5)
Góly: 14. Shabanov, 24. V. Mojdis, 53. Baranok - 30. Bialy, 31. Cwikla, 45. Maciejko, 49. Mermer, 56. Witan, 60. Wilusz, 60. Dobrzyňski
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Krochta, S. Mojdis - Všetečka, Juročko, Česelka, Baranok, Kukľa - Polaček, Šiba, Kliuchankin, Lúč, Shabanov - V. Mojdis, Mihňák, Prokopčák, Duračinský, Tipul - Duhan, Demjanovič, Pribula, Cifra
(21:18, j) 
 
Diskusia
Pridať komentár