Bardejovčanka Valéria Oslacká vydala knihu pre deti a ich rodičov

2038x
30. December 2017
Tento článok vyšiel v novinách v čísle 10/2017  
K veselým anglickým básničkám čitateľ nájde aj preklad do slovenčiny
 
Tento mesiac práve vychádza knižka o ročných obdobiach Season of the year - Ročné obdobia. Je venovaná deťom a ich rodičom, ktorí sa radi učia cudzí jazyk.
 
Autorka Valéria Oslacká učí anglický jazyk na strednej škole v Bardejove, roky žila v anglicky hovoriacej krajine a okrem iného vyštudovala aj učiteľstvo pre materské školy. Tieto tri činitele sa príhodne skĺbili do napísania anglických básničiek a následne do knižiek pre deti. Nezanedbateľný je i fakt, že samotná autorka má doma malých školákov, ktorí boli pre ňu inšpiráciou.
 
K veselým anglickým básničkám čitateľ nájde aj preklad do slovenčiny, aby si mohol overiť porozumenie textu, obohatiť si slovnú zásobu, naučiť sa nové frázy a ich používanie. Na stránke vydavateľstva (www.nakladatelstvi-barbara.cz) je možné stiahnuť si všetky nahovorené básničky, ktoré sú rozdelené do štyroch častí podľa ročných období.
 
V sekcii Kúzelná krabička sa dajú básničky vybrať podľa obdobia alebo si vytvoriť tzv. playlist. Ozvláštnením je možnosť stiahnuť si k textom čierno-biele obrázky, ktoré si deti môžu vymaľovať, čo určite ocenia najmä menšie deti. Season of the year je v poradí už druhá publikácia venovaná deťom, ktoré sa učia anglický jazyk a tak sa hravou formou môžu oboznamovať s cudzím jazykom.
 
Predchádzajúca knižka s názvom Happy Animals (Ottovo vydavateľstvo) taktiež obsahuje 100 rytmických básničiek, všetky sú o zvieratkách z rôznych kútov sveta.
(18:41, red)
Diskusia
Pridať komentár