Bardejovčania vyzbierali hračky a tie putovali do nemocníc a do detského domova. P. Goriščák: Deťom to urobilo radosť

4035x
01. Január 2018

Skvelá myšlienka sa vydarila

 Reportáž

Vedenie hokejového klubu Bardejov počas posledného domáceho zápasu v tomto kalendárnom roku proti poľskému družstvu Sanok zorganizovalo charitatívne podujatie, do ktorého sa zapojili prítomní diváci. Po prvom strelenom góle domáceho celku hodili na ľadovú plochu plyšové hračky. Tie boli následne odovzdané detičkám, ktoré sú choré alebo ktoré sa z rôznych príčin nemôžu dostať na ľad.

„Podujatie malo veľký úspech, kde sme vyzbierali veľa plyšákov, ktoré sme odovzdali do nemocnice na detské oddelenia v Bardejove a vo Svidníku a takisto Detského domova vo Svidníku. Myslíme si, že to deťom urobilo veľkú radosť a aj preto by sme chceli ďalej pokračovať v tejto tradícii a taktiež máme do budúcnosti pripravené nejaké iné podujatia charitatívneho zamerania a dúfame, že budú rovnako úspešné ako to posledné,“ uviedol prezident HK Bardejov Pavol Goriščák.

 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 

Bardejovčania ukázali veľké srdce a okrem plyšových hračiek vyzbierali aj peniaze.

„Vedenie nášho klubu sa rozhodlo pomôcť detskému domovu vo Svidníku nielen zbierkou plyšových hračiek, ale taktiež aj finančnou zbierkou. Diváci počas zápasu mohli odovzdať nimi zvolenú sumu a celá čiastka bola odovzdaná riaditeľovi detského domova vo Svidníku,“ pokračoval viceprezident hokejového klubu Jozef Talár.

 
Vedenie nášho klubu sa rozhodlo pomôcť detskému domovu vo Svidníku nielen zbierkou plyšových hračiek, ale taktiež aj finančnou zbierkou 
 

Práve v poslednom zápase na zimnom štadióne panovala výborná atmosféra, o ktorú sa postarali okrem domácich fanúšikov aj fanúšikovia z Poľska.

„Bolo na ľuďoch vidno, že sa bavia a že povzbudzujú. Poliaci ukázali, ako správne fandiť svojmu tímu, pretože to bolo super zorganizované a naši diváci sa takisto nenechali zahanbiť a povzbudili náš tím,“ dodal generálny manažér HK Bardejov Vladimír Ducár.

Vedenie hokejového klubu už teraz pozýva všetkých fanúšikov na najbližší domáci zápas, ktorý veľa napovie, či sa Bardejovčania vo svojej druhej sezóne dostanú do play-off.

Viac sa už dozviete v priloženej reportáži.

(19:47, j, M. Baranová)

 
Diskusia
Pridať komentár