Hádzanári sa rozlúčili s rokom 2017 skvelým turnajom

1973x
06. Január 2018
Koncoročný turnaj zaujal bohatou účasťou
 Reportáž
 
V závere decembra sa v Športovej hale Mier uskutočnil druhý ročník Vianočného hádzanárskeho turnaja, na ktorom sa zišli bývalí i súčasní hráči a malé hádzanárske nádeje. Organizátorom sa stali hádzanárski zanietenci Štefan Onofrej a Róbert Ropjak.
 
Úvod turnaja patril Štefanovi Kučovi, ktorý pripomenul históriu bardejovskej hádzanej. Na palubovke sa postupne predstavilo až sedemdesiat hráčov, ktorí si zahrali v štyroch družstvách, rozdelení boli podľa farby – čierni, bieli, modrí a zelení.
 
V základnej skupine si zahral každý s každým. Pred bojmi o cenné kovy si na ihrisku zmerali sily budúci hádzanári a hádzanárky. V zápase chlapcov a dievčat do jedenásť rokov sa viac darilo chlapcom, ktorí vyhrali 13:7.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
V súboji o tretie miesto sa stretol tím modrých proti čiernym. Viac sa darilo čiernym, ktorí vyhrali 6:4 a tešili sa z bronzovej priečky. Dramatický bol finálový zápas, v ktorom každý chvíľku ťahal pílku. Duel medzi bielymi a zelenými sa v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 8:8 a na rad prišli sedemmetrové hody. Po výsledku 5:4 sa z víťazstva radovali hráči v zelených tričkách.
 
Aj tento rok si do hľadiska našlo cestu množstvo divákov, ktorí sledovali zaujímavú hádzanú, i keď sa zápasy niesli v priateľskom duchu. Pre všetkých bolo k dispozícii občerstvenie a pre hráčov bolo pripravené spoločné posedenie po ukončení turnaja.
 
Výsledky
Zelený tím – biely tím 11:8, čierny tím – modrý tím 8:11, zelený – čierny 12:8, biely – modrý 13:3, zelený – modrý 13:11, biely – čierny 9:5.
 
O 3. miesto
Modrý – čierny 4:6
 
O 1. miesto
Zelený – biely 8:8, na sedmičky 5:4
 
Celkové poradie
1. zelený tím 2. biely tím 3. čierny tím 4. modrý tím
(16:47, j, Z. Šinaľová)
Diskusia
Pridať komentár