Dievčenská hádzaná v Bardejove sa pustila do prípravy ďalšej generácie

1322x
08. Január 2018
Róbert Žemlička: „Turnaje sú dobrou pozvánkou“
 
Bývalý extraligový hráč MHC Bardejov Róbert Žemlička sa rozhodol pripravovať dievčatá od najnižšieho veku, ktoré majú záujem o hádzanú. V Handball clube už majú skúseností s účasťou v lige dorasteniek a teraz sa pustili do prípravy ďalšej generácie od žiačok.
 
Dve družstvá v súťaží a prípravka
 
Tréner Róbert Žemlička mal dobrý pocit najmä po turnaji v Poľsku, kde finále bolo v slovenskom podaní: „V konkurencii desať družstiev z Poľska, Ukrajiny a Slovenska sme vyhrali skupinu. Vo finále sme prehrali s Juventou Michalovce o dva góly. Z hľadiska kvality to bolo vyvrcholenie turnaja. V regióne treba pripomenúť žiačky z Prešova, ktoré vedú našu ligu, druhé sú Michalovce, tretie Košice. My sme na štvrtom mieste, je to vyrovnaná súťaž, v ktorej je hneď niekoľko talentovaných dievčat. V regionálnych súťažiach máme dve družstvá, staršie a mladšie žiačky. Prípravku máme v mini hádzanej.“
 
Propagácia po školách a turnaje
 
Mnohé detí aj keď sa naštartujú za podpory rodičov, s pribúdajúcimi rokmi i náročnosťou, si radšej zvolia pohodlnejšiu cestu. „Náš predseda Štefan Onofrej a členka výboru Jana Kandelová chodia po školách. Pripravili sme pre nich turnaj v mini hádzanej. V družstve nastúpili dvaja chlapci a dve dievčatá a vyhrala ZŠ na Wolkerovej ulici. Snažíme sa aj prostredníctvom dievčat, aby pozvali spolužiačky na tréningy. Osobne oslovujem známych rodičov, ktorí majú detí, aby prišli do haly. Prídu sa pozrieť, niektoré ostanú. Turnaje doma i vonku sú dobrou pozvánkou.“, pozval na tréningy Žemlička.
(16:16, šč)
 
Diskusia
Pridať komentár