Spojenie bardejovských umelcov viedlo k vytvoreniu krátkeho filmu s názvom Každý má svoje miesto

2680x
11. Január 2018
Každý má svoje miesto
Ani netušíme, kto sa vedľa nás pohybuje. Nejakí čudáci, čo behajú po meste s kamerou alebo nejakí drsný mladíci, ktorých by sme na prvý pohľad zavrhli. Ani nevieme, kto tí ľudia sú, aké majú sny a ciele.
 
Každý úspešný talent si najprv krájal malé sústa a postupne si vykráčal chodník ku hviezdam. Pre každého umelca je cesta na vrchol náročná. Potrebuje však len trochu podpory od svojich blízkych a kamarátov. Za seba môžem povedať, že Bardejov ako malé mesto vstrebáva najväčšiu mieru talentov v okolí. Preto sa chceme s vami podeliť o naše dielo vyrobené pre vás.
 
Všetko začalo nápadom šikovného filmového a hudobného producenta menom Pavol Pilip a jeho štúdia spoločnosti Video Cam Design. Bardejovčan, ktorý sa audiovizuálnej produkcii venuje už dobrých 15 rokov a za tú dobu objavil niekoľko zaujímavých hudobných aj hereckých talentov. Na svoj najnovší projekt, krátky hraný film Každý má svoje miesto, si našiel opäť niekoľko nových šikovných partnerov. V spolupráci so scenáristkou a herečkou Martinou Zakuťanskou vytvorili sujet a neskôr aj scenár k miniatúrnej kinematografickej etude a spoločne ju aj režírovali.
 
Pozrite si foto zo zákulisia:
 
„Nevedeli sme presne, do čoho ideme. Hľadali sme hercov, presnejšie nehercov z nášho každodenného prostredia, v ktorom sme aj točili niektoré scény. Nie všetko nám hneď od začiatku išlo podľa plánov. Niektoré osoby, ktoré sme mali vytypované, nám doslova zmenili plány a trochu aj scenár."
 
Ale všetko zlé je na niečo dobré a niekedy je plán B lepší než plán A. Bolo to tak aj v našom prípade.
 
Ďakujeme našim hercom za ich čas a chuť pracovať. Herci: Luan Dinh Dang, Martin Petruš, Roman Dubivský, Slavomír Katušin, Lukáš Gruľa a Peter Reviľák. Drobnú, ale dôležitú roličku si tiež strihol špeciálne cvičený pes menom Zebra, za asistencie majiteľky Anny Oršuľakovej. Vďaka nepatrí len hercom, ďakujeme aj bardejovským hudobným interpretom, ktorí spoločne vytvorili hudobnú kolekciu -soundtrack k filmu: Digital Wave music, Peet Beck, Starý Pakistanec, Kostolník, Blok 33 a Kolosea. Špeciálne poďakovanie patrí aj menám: Milan Herstek, Milan Pilip, Martin Šoth a Jozef Ždiľa.
 
Každý má svoje miesto bude zaradený do slovenskej súžaže Cineama, v zahraničí bude reprezentovať Slovensko na festivale Sundance v SaltLake City. Bardejovské premiéry sú už za nami, na internete si ho budete mať možnosť pozrieť začiatkom februára 2018. Držte nám palce, aby Slovensko a svet vedeli, aký je Bardejov krásny a plný talentovaných ľudí, ktorí možno jedného dňa spravia dieru do sveta.
(13:30, M. Zakuťanská)
 
Diskusia
Pridať komentár