Druhá futbalová liga je náročnejšia

1223x
14. Január 2018
Ryszard Kuźma: Mladí z Partizána potrebujú dozrieť
V prvom prípravnom zápase druholigový Partizán Bardejov prehral s mužstvom prvej ligy MFK Michalovce 1:3. V domácom tíme bolo pripravených 16 hráčov a traja brankári. Po úvodných troch tréningoch od utorka 10. januára sa predstavil nový základ.
 
V jesennej časti výkonnosť potvrdila, že národná súťaž je o triedu vyššia ako predošlé v dvoch skupinách. Chýbajú body z jesene Nespokojný tréner Partizána Ryszard Kuźma sa vrátil k hodnoteniu jesennej časti s výčitkou:
 
„Po analýze som potvrdil, že sme mohli skončiť lepšie, trošku nie sme spokojní. Keby sme získali o tri, štyri body viac, bolo by to naše maximum. Potvrdím to, čo povedal prezident klubu Stanislav Soroka, že našou hlavnou úlohou bude ubrániť súťaž. Toto mužstvo sa ešte bude meniť. Krátka príprava na takého súpera je málo. Predo mnou je druhý prístup k prestavbe. Ešte to potrvá dlho, tento tím chceme posilniť, potrebujeme dva, tri dobré ohnivá.“
 
Šanca pre domácich juniorov
 
Zaujímavým cieľom v klube je, aby v kádri bola aspoň polovica mladých odchovancov.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
„Po prvom prípravnom zápase nechcem oceňovať, no s niekoľkými sme spokojní. No tejto téme sa musíme naďalej venovať. Tých domácich mladých poznám už z jesennej časti, myslím si, že si nájdu miesto. Už potvrdili, že si to zaslúžia. Teraz to bude pre nich inakšie, už poznali prípravu i 2. ligu. Verím, že ešte viac sa budú chcieť ukázať svojou výkonnosťou. Mal by nastať opačný vývoj ako ho diváci videli doteraz. V mužstve 2. ligy práve odchovancov bude čoraz viac. Chceme sa vydať takou cestou. Ale to sa nestane tak, že z mladého futbalistu vytrénujeme v priebehu pol roka či roka kvalitného hráča. Treba trošku počkať.“
 
Bardejov – Michalovce 1:3 (0:1)
Góly: 2. Regáli 0:1, 78. Kolesár 0:2, 81. Didik 1:2, 86. Kurminowski 1:3. Zostava Partizána: Gmitter – D. Lukáč, Pangrác-Piter, Scholtés, Verčimák, Košč, Didik, Botvinnik, Ľalík, Góra, J. Staško. Na striedanie: Vinclér, Andraščík, Nemergut, Berežný, Ducár, Glebko, Ščepaňski, M. Jacko, Mikluš.
(20:27, šč, foto: P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár